“Gyo”: Kada eksperiment iz rata uništi život onih za čiju odbranu je stvoren! (VIDEO)

0

Rezultat jednog eksperimenta iz rata počeo je da se širi kao zarazna bolest koja je razjedala i uništavala stanovništvo za čiju odbranu je ogled i rađen.

Prikaz stripa “Gyo” autora Đunđi Ita u izdanju kuće Viz media

Glavni lik mange “Gyo” Đunđi Ita, Tadaši je sa svojom devojkom Kaori počeo da primećuje čudne prikaze životinja u svojoj kući, okruženju, pa i svuda gde su se našli. Oni su na početku priče proživljavali horor koji se obistinio i tu nastaje ceo zaplet.

Zapravo, radi se o jednoj vrsti zaraze koju je Tadašijev deda tokom rata, u kojem je Japan učestvovao, stvorio. Tadašijev deda je radio u jednom timu naučnika za carsku vojsku, koji je trebalo da osmisli način na koji će neprijatelji biti uništavani, a da zapravo ne mogu da uvide šta im se događa i odakle njihova nesreća dolazi. Naučnici su želeli da modifikuju životinje koje će ispuštati, na osnovu supstanci koje su im davali, otrovan gas iz usta i zadnjice. Međutim, eksperiment nije uspeo odmah, pošto su te materije, ubrizgavane životinjama kod njih izazivale paralizu. Zato su se dosetili da im stvore noge, neku vrstu mehanizma koji će i pored paralize odvesti životinje do neprijatelja kako bi obavile zadatak.

Pročitajte: Uzumaki: Kad crni vrtlog usisa sve

U jednom trenutku, klice proizvedene u ratnoj laboratoriji, počele su da se šire modernim gradovima Japana, i da donose zarazu ljudima.

Crtež je veoma realističan, sa mnoštvom detalja pre svega u vezi pozadine i dekora. Svaka linija je pravilna i anatomski tačna. Kada je reč o fantastičnim i horor elementima priče, Ito ih je oslikao tako da izgledaju stvarno, prateći crte tela bića koje su klice zaposele i deformisale. Strip je štampan u crno-beloj tehnici.

gyo stripblog

Ovu kreaciju, kao što smo rekli, stvorio je japanski umetnik Đunđi Ito 2002. godine, a objavio ju je japanski izdavač Shogakukan. Na englesko govorno područje, manga je prevedena 2003. godine, dok ju je izdavačka kuća Viz media objavila prvi put 2015, a knjiga, tačnije integral sa pričom u celosti je doživeo šest izdanja, a poslednje za sada je objavljeno 2019. godine.

strip blog

Đunđi Ito je rođen 1963. godine. Od poznatih ostvarenja pored mange “Gyo” koja je adaptirana i u animirani film, su tu i “Tomie” i “Uzumaki” koje su doživele i formu igranih filmova. Đunđi Ito je poznat publici sa našeg govornog područja, po mangi “Uzumaki” koju je objavljivala izdavačka kuća Darkwood, u tri sveske od 2013. do 2014. godine.

gyo stripblog

“Gyo” je manga koja otvara mnoga pitanja modifikacije i trovanja živih bića, o čijim posledicama je teško govoriti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x