Džoker trailer – Superzlikovac se rađa (VIDEO)

0

Finalni trailer za nadolazeći film Džoker, režisera Toda Filipsa je objavljen.

Džoker trailer - Superzlikovac se rađa (VIDEO) strip blog

Samostalni film koji je odvojen od trenutnog DC-ijevog filmskog univerzuma je još kada je najavljen opasno zaintrigirao i zabrinuo ljubitelje stripovskog Džokera. Artur Flek je wannabe stand-up komičar koji će postepeno postati gotamski superzlikovac i ”Klovn princ zločina.”

Kako je Tod Filips najavio da njegov film neće pratiti konkretne stripovske priče, došlo je do nagađanja kako će DC-ijeva publika reagovati na njega. Iz WB-a očigledno veruju da imaju kandidata za Oskara. 

Ovaj trailer donosi neke ključne detalje o Arturovom putu ka ludilu. Trailer potvrđuje da je psihološki bolestan, i da ga je sa ivice u ludilo gurnulo javno ponižavanje od strane Mareja Frenklina (lik Roberta de Nira). Ovo takođe potvrđuje omaž Skorcezeovoj mračnoj komediji ,,Kralj Komedije” iz 1982. Trailer upravo podseća na Skorcezeove oštre drame iz 70-ih 80-ih. Vidimo i sporedne likove među kojima je i Tomas Vejn. 

POVEZANO: Može li Džoker postojati bez Betmena?

Filips i njegov ko-scenarista Skot Silver će pokušati da daju jedan novi origin Džokeru i pokazati kako je postao superzlikovac. Film će imati dosta da kaže i o gorućim temama u Americi i o tome kako mediji utiču na zločince i njihova nasilna dela. Finiks deluje ubedljivo već samo u onome što smo videli iz teaser trailer najava. Evidentno se dobro uklopio u cilj da publika doživi Džokera kao pravu osobu. Videćemo koliko će filmsko odstupanje od stripovskog Džokera biti zanimljivo.

Film izlazi 4. oktobra. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x