NIKOLA TESLA U STRIPU: Naučni prorok kroz prizmu američkih strip umetnika!

0

Nikola Tesla, najveći svetski naučnik bio je inspiracija mnogim umetnicima. Tako je postao i stripovski lik, može se reći čak i ne tako redak lik u stripovima pre svega u američkoj stripskoj industriji.

nikola tesla u stripu stripblog

Tesla je predstavljan i kao realna ličnost ali i kao pravi superheroj, što je zapravo on bio više nego obična ličnost, odnosno čovek. U stripu koji je štampan u redakciji magazina Parent’s Magazine Press iz Njujorka, “Real Heroes” broj 16. objavljena je priča o Nikoli Tesli sa nazivom “Naučni prorok”. Ovde je Tesla prikazan kao pravi naučnik i veliki pronalazač. Strip je objavljen u oktobru 1946. godine. 

nikola tesla u stripu stripblog

Takođe je Tesla predstavljen kao spasitelj sveta zajedno sa Lavkraftom u jednom od stripova.

nikola tesla u stripu stripblog

A u nekima je predstavljen i kao superheroj, baš kao što smo i rekli u stripu “S.H.I.E.L.D”.

nikola tesla u stripu stripblog

U stripu “Giant Size Action” Nikola Tesla je predstavljen kao pravi pravcati komandos.

nikola tesla u stripu stripblog

Tesla je u mnogome zadužio naš svet i društvo koje se sve više unapređuje na njegovim izumima. Bio je zaljubljenik u nauku i njegov život samo dokazuje da ništa nije radio u čisto komercijalne svrhe što je prosto neverovatno. On je bio istinski naučnik, naučnik u duši koji je sve oko sebe učinio boljim i posvetio se svetu. Naša zemlja, naš narod, Srbija i srpski narod podario je svetu nešto najvrednije što je ikada imao. Podario je Nikolu Teslu koji je svet izvukao iz mraka u kojem je bio. A ovako u stripovima, sve priče i inspiracije koje je on stvorio kod umetnika, samo su dokaz kakva je on ličnost bio i kako ga svet doživljava. KAO NAJVEĆEG UMA I NAJVEĆEG SPASITELJA PLANETE.

Pročitajte: Pustinjske škorpije: Drugi svetski rat i XX vek vrhunac zločina!

Tesla je rođen u Smiljanu u Lici 10. jula 1856. godine, a preminuo u Njujorku 7. januara 1943.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x