DC i Boneli krosoveri: Kako bi vam izgledao susret Teksa i Betmena?

0

Prošle godine, zajedno sa najavljenim ekranizacijama, odjeknula je vest da će junaci izdavačke kuće Boneli udružiti snage sa likovima američkog DC Comicsa.

dc i boneli stripblog

Kao pokretači ovog eksperimenta, koji za cilj verovatno ima promociju Bonelija u SAD, najavljeni su Fleš i Zagor čiji bi susret trebalo da ugleda svetlost dana ove godine u Italiji.

Skeptičnost je zavladala čitateljstvom čim je ova vest zasijala na zvaničnom sajtu SBE. Možda ne toliko zbog ideje hibrida DC/Boneli koliko zbog lošeg odabira likova koji započinju projekat. Mastermajnd iza ovog prvog krosovera (sumnja se na Buratinija) nije mogao da odabere likove koji se manje uklapaju u celinu i koji nose manje potencijala da nam pored zagarantovane senzacije daju i dobru priču. Ovakvim pristupom čini se da će nastati još jedan materijal za pljuvanje i kukumavčenje po mračnim stripofilskim uglovima interneta.

Jedino što je sigurno kod susreta Zagora i čoveka koji je dobio supermoći posle udara groma (hmmm, zvuči li poznato ljubiteljima Duha sa sekirom?) je da će Fleš da se zaleti i protrči kroz par dimenzija, te da će se naći u Darkvudu i Indijancima navući neku bedu na vrat. Ovako, izdaleka i na neviđeno, izgleda da ne može da se očekuje nešto kvalitetnije od starog znanca Tandermena u svetu Duha sa sekirom.

Ipak, sama ideja ovog neobičnog ujedinjenja ima fin poencijal ako se upare pravi likovi i ukoliko se primeni koncept elseworlds priča. Odnosno da se i italijanski i američki likovi izbace iz svojih uobičajenih koloseka i uklope se u jedan svet van DC-jevog i novostvorenog Bonelijevog kontinuiteta.

Pročitajte: Torpedova filozofija: “Ubij ili ćeš biti ubijen iliti jebi ili ćeš biti jeban!”

Sledi nekoliko predloga za likove koji bi mogli, uz kvalitetnog scenaristu koji vlada znanjem na obe strane, da nam pruže neke jako zanimljive i inovativne priče.

Zagor i Stvorenje iz močvare

U Zagorovom svetu je sve moguće. Tako se u epizodi koju je nedavno izdao Veseli četvrtak, u Darkvud naselio vanzemaljac koji može da menja oblike kao čarape. Zašto onda ne bi u nekoj mračnoj i misterioznoj priči Zagor za komšiju dobio Aleka Holanda.

Dilan i Stvorenje iz močvare

Možda bi najbolji Boneli parnjak Stvorenju ipak bio Dilan. Živa žabokrečina nalazi dom iz snova u nekoj britanskoj baruštini, a Dilan donosi poklon za useljenje – horor misteriju sa puno krvi, leševa i ludila.

Zagor i Čudesna žena

Umesto Stiva Trevora na Temiskiru dolazi Patrik Vajlding i odvodi lepu Zevsovu kćer Dijanu u svet ljudi. Zajedno bi isprašili neke guzice i izrodili čudesno potomstvo.

Marti Misterija i Martian Manhunter

Poslednji preživeli stanovnik Marsa i detektiv nemogućeg u traganju za izgubljenim tajnama Atlantide i Mua i njihovim vezama sa crvenom planetom.

Teks i Betmen

Jedna od najuspešnijih Betmenovih priča iz paralelnih univerzuma je ona u kojoj lovi Džeka Trboseka krajem 19. veka. Možda bi baš ta varijanta Mračnog viteza mogla da ugosti čuvenog rendžera u Gotamu.

strip blog

Dampir i Konstantin

Po senzibilitetu i karakterizaciji Konstantin bi bolje odgovarao družini okupljenoj oko Balkanca sa likom Rejfa Fajnsa, nego Dilanu iako mnogi priželjkuju da vide ova dva Engleza na istim stranama. Okršaj Kurjaka i Džona Konstantina bi mogao da bude epski.

Morgan Lost i Supermen

Neka potpuno nova verzija Supermena u ludom svetu Morgana Losta gde su serijske ubice popularne kao rok zvezde.

Gručo i Mr Mxyzptlk

Ludilo, dekadencija, peta dimenzija i brdo besmislenih viceva. Postavka u kojoj bi Gručo bio brat od tetke Mr Mxyzptlka.

Čiko i Džoker

Džoker muči i ubija Čika.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x