8 najpametnijih negativaca Marvelovog stripovskog univerzuma

0

Moći koje imaju i sirova snaga nisu uvek jedini faktor koji negativcima omogućuje da pobede. 

7 najpametnijih negativaca Marvelovog stripovskog univerzuma strip blog

Neki od najopasnijih Marvelovih negativaca najčešće koriste svoj mozak umesto mišića. Kako uvek postoji veći i moćniji igrač, te da bi ostali u vrhu lanca ishrane, negativci moraju da ih nadmudre. Postoji hijerarhija najpametnijih Marvelovih superheroja, a ni sa negativcima nije drugačije, jer ono što čini jednog negativca su pakleni planovi i način kako ih sprovodi. Predstavljamo 8 najpametnijih negativaca Marvelovih stripova koji superherojima zadaju glavobolje.

1) Doctor Octopus

Otto Octavius je genije, koji za razliku od drugih genija, nije imao sreće sa tim u životu. Imao je nasilnog oca i posesivnu majku koji su u njemu izazvali osećaj duboke mržnje. Iako su loši porodični odnosi doveli do toga da on postane čudovište, i dalje je bio genije koji se bavio svojim eksperimentima. Njegovi eksperimenti uključivali su nuklearnu energiju u naseljenim mestima i to je još jedan na listi problema za Spider-Mana. Ipak, Dr. Octopus je više puta dokazao da može ostvariti ono što želi koristeći intelekt i mehaničke ruke. Njegova ekspertiza u raznim oblastima nauke pokazuje kako nadmašiti Spder-Mana naročito kad je počeo da proizvodi oružje za masovno uništenje.

2) Green Goblin

Čini se da su pisci imali sklonost da stvore negativce pametnije od Spider-Mana. Green Goblin poznat i kao Norman Osborne, njegov arhi-neprijatelj nije izuzetak. Osborne je genijalni biznismen čija je firma specijalizovana za tehnologiju i oružje. On je donekle kao Tony Stark osim što je manje inovativan i zao je. Isto kao i Iron Man on je sebe načinio nadljudskim i moćnim. Green Goblin je dokazao da zaslužuje respekt čak i od strane Avengersa. Bio je inicijator ideje o Dark Avengers timu, i vođa tog tima. Dokazao je da je više od običnog izazova za Spider-Mana, a neke od njihovih borbi su završene nerešenim rezultatom.

Pročitajte: 10 Superheroja koji su podigli Mjolnir

3) Kang the Conqueror

Kang the Conqueror je ono što se desi kada je nekome u dalekoj budućnosti dosadno i krene da se igra sa vremenskom mašinom. Nathaniel Richards bio je iz 30. veka i iz druge realnosti. Došao je u savremeno doba kako bi pokorio Zemlju, jer zašto da ne? Obično ljudsko biće bio je tamo odakle je došao, dok je u savremenoj realnisti Zemlje bio praktično bog. Pošto je iz budućnosti imao je nepravednu prednost, pa je čak i poneo neke od stvari kako bi lakše savladao moderno doba. On takođe ima svoju logiku i voli da vraća ljude u vremensku liniju odakle su potekli. Tako je Captaina Americu vratio nazad u 40-te. Genije.

4) Mister Sinister

Nathaniel Essex poznat kao Mr. Sinister je tip koji voli da se igra Boga. Već je bio smatran jednom od najpametnijih osoba svoje generacije, a njegova opsesija bila je evolucija. Mutanti su igrali značajnu ulogu u toj oblasti nauke. Essex je kroz svoja zabranjena istraživanja i vanzemaljsku tehnologiju otkrio tajnu dugog života. Otišao je do te mere da je mogao da stvori supermoći i podari ih drugom biću. Takođe je manipulisao drugima pomoću savršenih klonova pojedinih osoba. 

5) M.O.D.O.K.

Mental Organism Designed Only for Killing iliti M.O.D.O.K. bio je eksperiment koji je pošao po zlu. On je trebalo da bude računarska mašina pre svega kreirana za razumevanje nepoznatog u ime nauke. Prvobitno je bio normalan čovek po imenu George Tarleton koji je pristao da ga pretvore u organski računar misleći da ništa ne može da krene naopako. Ali kada je postao M.O.D.O.K. Tarleton je pobio svoje kolege i proglasio sebe vrhovnim naučnikom. Na osnovu svojih deduktivnih veština on može da zaključi šta će drugi uraditi. Takođe može da stvori sopstvene androide. 

6) Ultron

Ultron je rezultat igranja sa veštačkom inteligencijom. Za razliku od MCU filmova gde ga je stvorio Tony Stark, u stripovima ga je u priču uveo Hank Pym kao zamenu za Avengers tim. Međutim, napredni robot je prebrzo shvatio ko su ljudi i zaključio da su oni ispod njega. Iznova i iznova, Ultron je uspevao da nadmudri Avengerse svojim zamršenim planovima. Srećom pa je brzo ugušen od strane Avengersa, inače da je živeo duže, učio bi mnogo više i verovatno bio nezaustavljiv. Zemlja, a verovatno i druge planete bi ubrzo postale utopija lišena organskog života. 

7) Thanos

Ludi Titan sa kojim smo danas i više nego upoznati, Thanos je rođen iz nasilja i potrage za moći. To nužno nije njegova motivacija, kao što ni sirova snaga nije njegovo najveće oružje. On je zapravo genije. To dokazuje činjenica da je bio u stanju da skupi dragulje beskonačnosti i da učini da mu se svemirski bogovi poznati kao Celestials poklone. Osim što je naučni i taktički genije, takođe je briljantan izumitelj. Bio je u stanju da napravi stolicu koja mu omogućuje da putuje kroz vreme, prostor pa čak i različite dimenzije. Kada ste tiranin i želite da budete tron, neka to bude najmoćniji tron ikada. Sakupljanje dragulja beskonačnosti su samo šlag na torti u odnosu na ono šta Thanos zapravo može i bez njih, i to ga čini jednim od najpametnijih Marvelovih negativaca.  

8) Doctor Doom

7 najpametnijih negativaca Marvelovog stripovskog univerzuma strip blog

Jedina osoba koja može biti arogantnija i ambicioznija od samog Thanosa je Victor von Doom, znan kao Doctor Doom. Čini se da ne postoji ništa što Dr. Doom ne može da savlada kada se fokusira na to. On je zaustavljao vreme, stvorio izume previše napredne čak i za Avengerse, savladao je magiju kako bi se usprotivio Dr. Strange-u, pa je čak vodio i svoju sopstvenu zemlju. On je genije u svakom polju ili disciplini u kojoj radi. Na vrhu liste Marvelovih najpametnijih negativaca se nalazi jer je pobedio Thanosa, Galactusa i gore pomenute bogove Celestials. Nebitno je koliko moćno biće postoji u Marvelovom univerzumu, Doctor Doom je u stanju da ukrade tu moć pomoću magije ili nauke. Najčudesnija stvar je što je on samo običan čovek sa ogromnom inteligencijom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x