Da li je Zagor taj koji je narode bivše Jugoslavije naučio čitanju stripova?

0

Postavili smo vam jednostavno pitanje, ono na koje sigurno imate odgovor i pamtićete ga čitavog života, jer je baš ta odluka promenila tok vašeg odrastanja.

da li je zagor stripblog

Postavili smo vam pitanje koji ste strip prvi pročitali? 

Ponudli smo vam mnoštvo strip junaka od kojih ste vi birali svoje. Naravno bilo je tu i izostavljenih likova koje ste nam pisali u komentare i podsetili nas na još neke od sjajnih stripova koje ste voleli. 

Danas ste veliki kolecionari, ljubitelji stripova, danas se nervirate kada izdavači odugovlače sa novim epizodama, novim pričama. Danas sve što zaradite dajete na stripove, ali kako ste postali to što ste sada.

U anketi koju je pre sedam dana pokrenuo Strip Blog svoj odgovor je dalo 377 ljubitelja stripova. Oni su imali svoj izbor, a onaj koji je bio prvi strip najvećem broju ispitanika svakako vas neće iznenaditi.

Zagor, čuveni Duh sa sekirom je taj koji je mnoge navukao na čitalačku drogu zvanu strip, u ovoj anketi je od 377 ljudi koji su odgovorili, dobio 85 glasova. Odmah na drugom mestu našao se Alan Ford sa 49 glasova, odnosno 13 posto ispitanika. 

strip blog

Na trećem mestu ove liste nalazi se neprevaziđeni Diznijev junak Miki Maus sa 40 glasova. 

Junaci koji su vredni spominjanja u ovoj analizi odgovora učesnika ankete su Dilan Dog i Veliki Blek koji su dobili nešto više od 20 glasova, a svi ostali junaci koji su obuhvaćeni anketom imali su ispod 20 glasova. 

Zaključak je da je Zagor taj koji je narode bivše Jugoslavije naučio čitanju stripova!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x