Poznati Osvetnici koji su prethodno pripadali timu X-Men

0

Dok smo Quicksilver-a i Scarlet Witch imali prilike da vidimo u Marvelovim filmskim Osvetnicima, zapravo postoji duga lista mutanata koji su nakon X-Men postajali deo tima Osvetnika. 

osvetnici koji su bili x-men strip blog

Pomenuti Quicksilver i Scarlet Witch su nekako kroz istoriju više bili Osvetnici nego X-men, stoga ih nećemo uračunati u ovu listu. Ali njih dvoje nisu jedini mutanti koji su bili deo istorije Osvetnika. Mnogi X-Meni su rado odazvali pozivu da postanu članovi Osvetnika. 

U nastavku sledi lista najpoznatijih X likova koji su se pridružili Osvetnicima. 

Beast

osvetnici koji su bili x-men

Beast se pridružio Osvetnicima 1976. u Avengers #151. Kao jedan od osnivača tima X-Men, Beast je verovatno poslednji lik za koga se očekivalo da će se pridružiti Osvetnicima, posebno tokom 70-ih. Hank McCoy je bio jedan od bitnijih članova Osvetnika tokom 70-ih i 80-ih formirajući trajno prijateljstvo sa likom koji se zove Wonder Man što je postalo jedan od nosećih odnosa ovih stripova. Kao pripadnik X-Mena, Beast nije našao ništa osim straha i mržnje, dok je kao Osvetnik konačno doživeo prihvatanje i slavu. Beast će ostati upamćen kao jedan od prvih mutanata koji je prihvatio poziv da se priključi Osvetnicima i tako doživeo novi nivo popularnosti kod čitaoca.

Namor, the Sub-Mariner

osvetnici koji su bili x-men strip blog

Ovo je bilo kontraverzno, ali Marvel je uspostavio priču tako da je Namor ipak mutant. On se pridružio Osvetnicima 1985. godine u Avengers #262 i brzo postao jedan od glavnih članova te ere. Njegovo vreme kao člana Osvetnika iz tog perioda obeležio je konstantan sukob sa jednim od članova tima, Herculesom. Nešto skorije, na stranicama stripa New Avengers imao je prepirke sa Black Pantherom. Namor se ne bi našao na ovoj listi da se tokom Avengers vs. X-Men nije pridružio timu X-Mena i bio jedan od pet mutanata koji su stekli moć Phoenix. Možda je kratko bio u X-Men timu da je njegov status kao člana upitan, ali je svakako bio jedan od retkih X Osvetnika tokom uzbudljivih avantura u istoriji oba tima. 

Wolverine

osvetnici koji su bili x-men strip blog

Wolverine se pridružio timu Osvetnici u New Avengers #6, 2005. godine. Ovo je te godine bilo izuzetno kontraverzno. Fanovi su se bunili jer su smatrali da je Wolverine izuzetno forsiran kao najpopularniji X-Men i smetalo im je što je naprasno postao član najmoćnijih Zemljinih heroja. To nije zaustavilo Logana da bude deo najvećih priča o Osvetnicima 21. veka kao što su Građanski Rat (Civil War), Secret Invasion (Tajna Invazija), Siege (Pod Opsadom) i Age of Ultron (Doba Ultrona). Sve ove priče su imale Wolverina u centru zbivanja. Wolverine se prvobitno pridružio timu jer mu je Iron Man platio malo bogatstvo, ali je na kraju postao bitan član odmah uz Captaina Americu i Iron Mana. 

Povezano: Wolverine – Kako je nastala čuvena frizura najpopularnijeg X-Mena

Storm

osvetnici koji su bili x-men strip blogosvetnici koji su bili x-men strip blog

Storm se pridružila Osvetnicima 2011. godine u Avengers Vol. 4 #19. Kada su Osvetnici moraju da pojačaju svoje redove zbog nadmoćnijih neprijatelja, pozvali su mnoge velike superheroje. Niko od njih nije bio veći od tadašnje kraljice Wakande i stalnog člana X-Mena, Storm. Ona je oduvek bila jedan od likova koji su srce X-Mena i njeno vreme provedeno kao Osvetnik samo opravdava njen status kao jednog od najmoćnijih Marvelovih likova. Došla je na preporuku svog muža, Black Panthera, a iz tima je izbačena tokom događaja Avengers vs. X-Men. Tokom svog vremena sa timom, služila je odlično, na nivou najvećih Osvetnika. 

Havok

osvetnici koji su bili x-men strip blogosvetnici koji su bili x-men strip blog

Havok se pridružio Osvetnicima 2012. godine u Uncanny Avengers #1. Osvetnici možda nikada nisu imali čast da im se Cyclops, terenski zapovednik i višedecinjski vođa X-Mena priključi, ali njegov brat Havok jeste. Havok je odabran od strane Captaina Americe lično. Kao i većina X-Men i Avenger likova, ubrzo je postao previše zamršen, ali je bio sjajan i zabavan kao Osvetnik. 

Rogue

osvetnici koji su bili x-men strip blogosvetnici koji su bili x-men strip blog

Osvetnici u Uncanny Avengers #4 takođe dobili pojačanje u vidu Rogue, 2013. godine, ali njena istorija sa Osvetnicima počinje dosta ranije i to kao njihova protivnica. To je bilo kada je iscrpela moći Carol Danvers (Mrs. Marvel) i njenu psihu. Nije bilo zamislivo da jedna od likova koji je praktično uništio jednog od najjačih Osvetnika ikada postane njihov član, ali eto postala je ključan deo Uncanny Avengers tima. 

X-23

osvetnici koji su bili x-men strip blogosvetnici koji su bili x-men strip blog

Naslednica Wolverina se pridružila Osvetnicima u Avengers Academy #39, 2012. godine. Kada se Wolverine pridružio Osvetnicima to je podelilo fanove i izazvalo burne reakcije. Kada se njegova naslednica pridružila timu dramatične reakcije su izostale i ništa osim nekih stvarno dobrih priča sa njom nismo dobili. X-23 je morala da potisne svoju divljačku prirodu, te je postala prednost čitavog stripovskog serijala kao jedan od centralnih likova. Lekcije koje je naučila u akademiji Osvetnika sada koristi kao član X-Men tima. Nije bila zvaničan Osvetnik, ali je eto bila njihov student.

Sabretooth

osvetnici koji su bili x-men strip blogosvetnici koji su bili x-men strip blog

Teško je poverovati da je jedan od najgorih, divljih negativaca Marvelovog univerzuma bio u bilo kom superherojskom timu. Sabretooth se obreo u oba Marvelova tima. Pokušao je da se reformiše pa je ubedio X-Mene da je uvideo svoje greške tokom ranih 90-ih, čak je išao na nekoliko misija sa X-Menima dok nije pokazao svoje prave boje i napao nekoliko X-Mena. 2015. nakon invazije Axisa, pridružio se Osvetnicima u Uncanny Avengers Vol. 2 #1, pokušavajući da se iskupi za svoju krvavu prošlost, ali ni to nije trajalo. 

Pročitajte: Tajna veza koju imaju Marvelov Doctor Strange i bend Pink Floyd

Deadpool

osvetnici koji su bili x-men strip blogosvetnici koji su bili x-men strip blog

Superstar trenutnih filmova, kao i stripova bio je nezaobilazan u timu Osvetnika. Pridružio im se u Avengers #0 2015. godine. I on je regrutovan od strane Captaina Americe što govori mnogo. Kada se Cap iskvario tokom Secret Empire i prešao u HYDRA organizaciju, Deadpool je imao herojskih momenata i sjajnih momenata. Bio je sasvim solidan kao član Osvetnika jer je konstantno želeo da dokaže da je vredan tima najmoćnijih Zemaljskih heroja. 

Cable

osvetnici koji su bili x-men strip blogosvetnici koji su bili x-men strip blog

Cable se pridružio Osvetnicima u Uncanny Avengers #4, 2016. godine. Cable je služio kao moralni i strateški kompas, vodeći tim kroz neke teške trenutke. Kao i Deadpool, Cable je smanjio stopu nasilja u svojim borbama. Osvetnik je postao kada je Red Skull ukrao i iskoristio mozak preminulog profesora Xaviera kako bi činio zlo. U toj borbi Osvetnicima je dobrodošao moćan borac kakav je Cable.

Prevedeno sa portala Den of Geek.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x