Leo Roa: Naučnofantastični novinar iz srca galaksije

0

Nova naučnofantastična priča u izdanju Komika, “Leo Roa” autora Huana Himeneza, objavljena je u formi integrala koji sadrži dve priče, koje donose zavrzlame mladog novinaru koji izveštava iz srca galaksije.

leo roa stripblog

Prikaz stripa “Leo Roa” autora Huana Himeneza u izdanju Komika

U prvoj epizodi u integralu “Istinita priča Lea Roe”, Leo Roa je mladi novinar koji slučajno nabasava na veliku priču koja bi mu mogla doneti mnoge benefite, poput unapređenja u njegovom friškom novinarskom životu. Kao i svaka priča do koje dođu novinari, ona postaje veoma teška tema za aktere, one koji su glavni likovi u njoj. Tako kreću pritisci i sve ostale nevolje povezane sa tim za novinare. 

Pročitajte: “Nedostaci”: Razočaranost raskidom, prevarom ili razočaranost u čoveka

Ovom novinaru je bio ugrožen, ni manje ni više, nego život. Nabasao je na galaktičkog gusara Drejka (ovo ime u kombinaciji sa poslom deluje dosta poznato) koji nastoji da mu uskrati pravo da izveštava o svemu što radi. Kroz svoje avanture Leo Roa prolazi zajedno sa rođakom Mekom, ambicioznim muzičarem u stalnom sukobu sa svojom majkom kojoj se ne sviđa ideja njenog sina da postane muzikant. 

Druga epizoda “Putovanje u prošlost” je dosta konfuzna u svojoj radnji, ima mnogo različitih promena toka radnje i potrebna je veća pažnja u čitanju. U ovoj epizodi je Mek postao velika muzička zvezda, ali šta to vredi kada sa svojim rođakom upada u srce građanskog rata naroda u vasioni.

strip blog

Bez eksplicitnih scena ne može, ali možemo reći da autor Himenez malo – malo više preteruje. Žene su predstavljene kao dominantne ninfomanke, kojima je sve što žele, da vode ljubav sa glavnim junakom ili njegovim rođakom.

Huan Himenez je Argentinac, ali je pohađao umetničku akademiju u Barseloni. Kasnije je radio za niz evropskih časopisa poput Zona 84, Comix International i Skorpio. Svoj rad je nastavio na crtanom filmu “Hevi metal”, zatim idu i njegova ostala dela “Grad”, “Četvrta moć”, “As pik”… Naša publika ga poznaje po stripu “Četvrta sila” objaljenom takođe u izdavačkoj kući Komiko.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x