“Nedostaci”: Razočaranost raskidom, prevarom ili razočaranost u čoveka

0

Razočaranost nakon raskida, prevare, ili razočaranost u čoveka. Teško je odrediti kada se čitav život promeni u sekundi i kada se dogodi ono što nismo mogli ni zamisliti.

nedostaci stripblog

Prikaz stripa “Nedostaci” Adrijana Tomine u izdanju izdavačke kuće Komiko

Osnovno pitanje se postavlja, a nije zašto? Postavlja se pitanje gde smo pogrešili i da li smo mi krivi za sve? Međutim, ovo je pitanje koje nas muči samo u početku, u prvom naletu šoka. Kasnije sve više isključujemo mogućnost svoje krivice i drugu stranu gledamo kao onu koja je sve upropastila. 

Mnogi romani pričaju o nesrećnoj ljubavi u svakom dobu. To su na kraju krajeva priče koje se i najbolje prodaju. Priča “Nedostaci” Adrijana Tomine, umetnika iz Kalifornije na prvi pogleda predstavlja jednu od ovakvih priča, samo drugačije ispričanu. Ispričanu putem crteža, u formi grafičke novele. On priča o nevoljama mladog vlasnika bioskopa, u svom ljubavnom životu.

Ono što je najinteresantnije u celoj knjizi je u tome što se prate ljubavne priče dvoje prijatelja, jedne devojke i momka. Ona je lezbejka, a on strejt momak. Na kraju je ona pronašla ljubav svog života, a njega nije potrefila ta sreća. 

Pročitajte: Stvar je tržišta, a ne muzike

Za one koji vole ovakav žanr, priča može da drži pažnju od početka pa do kraja, međutim za one kojima ljubavna priča nije osnovno interesovanje može da bude zamorno, čak i tako da ne požele da pročitaju.

Crtež je dosta sterilan i statičan, ne deluje da prati dobro preveden tekst dijaloga u izdanju izdavačke kuće Komiko.

Glavni fokus u priči je postavljen baš na “nedostacima” u vezama mladih ljudi. Govori se o onome što im nedostaje i fali u njihovim odnosima, ali kada se sve skupi i sabere, sve ispada smešno. Nedostaci su im gotovo nevažni, ali za njih veoma bolni, u glavi preuveličani.

strip blog

Autor grafičke novele “Nedostaci” Adrijan Tomine rođen je u Sakramentu, Kalifornija, 1974. godine. Autor je više grafičkih romana kao što su “Summer Blonde”, “Sleepwalk and Other Stories” i “Killing and Dying”. Živi u Bruklinu, Njujork sa ženom i ćerkom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x