RM GUERA: Rajko Milošević Gera u Teksovom svetu (FOTO)

0

Rajka Miloševića Geru poslednjih godina u našem strip izdavaštvu mogli smo da pratimo kroz stripove rađene prema scenariju Džejsona Arona kao što je serijal “Skalpirani” i “Prokleti”.

rm guera stripblog

Međutim, sada možemo da uživamo i u naslovnici desetog, jubilarnog broja nove “Zlatne serije” pokrenute od strane izdavačke kuće Veseli četvrtak. Alternativnu, “B naslovnicu” za epizodu Teksa Vilera “Masakr” uradio je Rajko Milošević Gera. 

Pročitajte: “Skalpirani – Mrtve majke”: Sjajan dan za skalpove (VIDEO)

-Međutim, koliko god samo izdanje bilo sjajno, ono nikada ne bi bilo ovoliko fenomenalno da popularnu koricu B ne krasi REMEK-DELO maestra Rajka Miloševića Gere! Rm Guera, iskreno ti hvala zbog toga što si ovu posebnu priliku uveličao svojom genijalnom naslovnom ilustracijom. Nadamo se da ćemo te još viđati u okviru ove edicije, napisali su iz Veselog četvrtka na svojoj Fejsbuk stranici u opisu posta za ovu epizodu. 

rm guera stripblog

Za epizodu “Masakr” scenario je pisao Đanluiđi Bineli, a nacrtao ju je Đovani Tiči. 

-Ovaj klasik legendarnog scenariste Đanluiđija Bonelija i još legendarnijeg crtača Đovanija Tičija čuvena je adaptacija Bonelijevog jedinog romana o Teksu – „Masakr u Goldeni”. Ali to nije sve! U ovom izdanju očekuju vas i dva specijalna iznenađenja: Tičijev predgovor epizodi i mala galerija Galepovih retko viđenih ilustracija, rađenih upravo za pomenuti roman, stoji na Fejsbuk stranici Veselog četvrtka.

Nije to sve od legendarnog Gere u Boneliju. Nedavno je u Italiji izašla još jedna njegova adaptacija Teksa. U priči koja počinje na granici kod Rio Grande-a, Huan Gonzales se vratio iz pakla i sa svojim “zlatnim pištoljem” krenuo u pohod na one koji su ga lovili godinama ranije. Scenario za ovu epizodu radio je Paskvale Ruji.  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x