Tintin na ćirilici – novo izdanje Darkvuda

0

Na društvenim mrežama smo mogli pročitati glasine o tome kako će Tintin dobiti izdanje od strane izdavačke kuće Darkvud.

tintin na cirilici stripblog

I evo ga, tu je, dva integrala tog čuvenog junaka koji je nedavno ušao u 91. godinu života, tačnije napunio je punih devet decenija postojanja, i to na ćirilici. Izdanja sadrže po 208 stranica i u boji su. Naslovnice možete videti u naslovnoj ilustraciji ovog teksta. 

-Njegov lik i ime su sinonim za franko-belgijsku školu stripa. Njegove avanture iz mašte i čistih linija Eržea prevedene su na preko 70 jezika. Za njegovu neustrašivost i nepokolebljivi istraživački duh pročulo se širom planete. Njegova… hmmm… zapravo, njemu nije potrebna najava. Dovoljno je reći – Tintin! U godini u kojoj ovaj večiti mladić puni 90 leta, Darkwood Vam predstavlja drugu od ukupno 8 knjiga pustolovina najčuvenijeg reportera na svetu, po prvi put u ćiriličkom integralnom izdanju, navode na svom internet portalu iz izdavačke kuće Darkvud.

Pročitajte: Tintin slavi 90. rođendan i dobija novi film u režiji Pitera Džeksona

Međutim, na Fejsbuk stranici Darkvuda nismo mogli da vidimo post najave za ovo izdanje.

Da podsetimo, Tintin je reporter, avanturista, putnik i protagonista popularne serije stripova Avanture Tintina, koju je napisao belgijski karikaturista Žorž Remi, poznatiji kao Erže (1907–1983). Njegovo prvo pojavljivanje desilo se 10. januara 1929. godine u dodatku za decu časopisa ,,Le Petite Vingtième” i to na dve table. Kasnije kad je serija završena izdata je knjiga ,,Tintin u zemlji Sovjeta”, gde on kao novinar izveštava o boljševicima Sovjetske Rusije sa svojim vernim psom Sneškom. Ubrzo se razvio u istraživačkog novinara i borca protiv kriminala. Njegov bunt i stalna radoznalost ga često stavljaju u opasne situacije i baca u krugove trgovaca narkoticima i plaćenika. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x