Batman i Robin – pravo poreklo popularnog meme panela

0

Jedna od najpopularnijih meme-a dolazi direktno iz sveta stripa i svima je poznat. U pitanju je jedan panel iz jako starog stripa na kome Batman udara Robinu šamar. 

Staromodni strip panel na kome su Batman i Robin postao je temelj za hiljade i hiljade šala i tzv. mimova (meme) i time postao opšte pozant među članovima internet zajednice. Panel izgleda neskladno s obzirom na odnos otac-sin kakav imaju Batman i Robin. Dok postoji hiljade različitih varijacija i editovanih verzija ovog meme-a, da li se iko ikad zapitao: ,,Zašto bi Batman uopšte udario Robina?”

Panel vodi poreklo iz davne 1965. godine. U pitanju je World’s Finest Comics #153 od autora Edmond Hamiltona, Curt Swana i George Kleina. Originalna naslovna strana izgleda ovako. 

batman i robin

 

Zaštitni znak Supermana tokom 60-ih su bile imaginarne priče koje su bila DC-ijeva verzija ”What if…”? Šta ako je Superman umro? Šta ako bi Superman oženio Loir Lane? Šta bi bilo kada bi Superman otkrio svoj tajni identitet? Ovaj panel potiče iz priče ”Šta ako bi Batman hteo da ubije Supermana?” 

Pročitajte: Stripovi koji su inspirisali Kristofera Nolana u pravljenju antologijske trilogije o Mračnom vitezu

U ovoj priči Thomas Wayne nije ubijen u čuvenoj ulici. Umesto toga odlazi u Smallville kako bi radio na leku za Kryptonit. Tamo ga ubija neko sa super moćima. Mladi Bruce sumnja na tadašnjeg Superboy-a, i odlučuje da posveti život ubijanju Superboy-a kako bi osvetio svog oca. Bruce postaje superheroj kako bi se približio Supermanu i usput uzima Robina kao svog sidekick-a. Kada Robin otkrije Batmanovu opsesiju o ubijanju Supermana, on mu govori kako je to ludost i tu Batman reaguje kako vidimo na spornom panelu. 

Zanimljiva stvar je da je panel zapravo obrnut. Batman se na kraju udružio sa Luthorom Lexom kako bi zajedno ubili Supermana, ali srećom, na kraju shvata u kolikoj je zabludi bio svih godina. On i Superman zajedno završavaju epizodi privodeći Lexa pravdi. Sjajna priča, kao i sve maštovite priče iz ovog serijala.

Sada znate pravu priču koja stoji iz popularnog Batman i Robin panela i čuvenog internet meme-a.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x