Od danas novi crtani film “Asteriks: Tajna čarobnog napitka” u bioskopima (VIDEO)

0

Od danas je na repertoaru bioskopa Kombank Dvorana novi dugometražni crtani film “Asteriks: Tajna čarobnog napitka”.

Došlo je vreme da stari dobri druid, iz sela naših poznatih galskih junaka Asteriksa i Obeliksa, prenese na nekoga mlađeg svoj recept za magični napitak. U čemu je fora sa napitkom? Napitak pravi Panoramiks, seoski druid, u novijim verzijama se Panoramiks zove Aspiriniks. Taj napitak daje snagu i moć galskim junacima iz sela koje jedino odoleva rimskom protektoratu i okupatorskoj čizmi, tačnije, jedini slobodni deo tadašnjeg poznatog sveta. 

Od 1967. godine i crno belog filma, “Dva Rimljana u Galiji” u kojem se pojavljuju Asteriks i Obeliks, pa do danas ovi junaci su doživeli mnoštvo filmskih adaptacija.

Aleksander Astier potpisuje režiju i scenario, a za režiju mu pomaže Luis Kliši. Asteriksu u originalnoj adaptaciji glas daje Kristian Klavier, Obeliksu Guilaume Briat, a Panoramiksu Bernard Alane. 

Pročitajte: Asteriks ponovo među Srbima

U domaćoj sinhronizaciji glasove daju Boda Ninković, Dragan Vujić Vujke, Nenad Nenadović, Pedja Damjanović, Nikola Bulatović, Dubravko Jovanović, Ivan Ivanović i druga imena naših poznatih glumaca. 

Neustrašive Gale su stvorili 1959. godine Rene Gosini i Albert Uderzo. Ovaj strip je preveden na preko 100 jezika i prodat je u 370.000.000 primeraka.

kombank dvorana stripblogAsteriks i Obeliks su junaci, Gali koji žive u jednom galskom selu koje jedino u celoj, pokorenoj Galiji odoleva rimskim osvajačima. Ovo selo svoju snagu stiče iz napitka koji sprema seoski druid od posebnog bilja koje mora da se seče samo zlatnim srpom. Večito ova dva nerazdvojna drugara zajedno sa jednim malim, nepokornim psom zadaju glavobolje rimskim legionarima, varvarima i pljačkašima koji žele da orobe i porobe selo i njegove stanovnike. Neizmerno humorističan i strip prepun detalja i neverovatnih crteža, večita je inspiracija za izdavače, umetnike, crtane i igrane filmove.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x