James Wan je želeo da režira Betmena u horor verziji

0

S obzirom da se ceo njegov koncept zasniva na strahu, da koristi tamu kao saveznika sakrivajući se u njoj i iz senke zaskače loše momke, Batman u horor verziji ne bi bio preterano težak zadatak.

betmen u horor verziji stripblog

James Wan, reditelj filma Aquaman, koji nam je sve bliži, je, verovatno kao i mnogi reditelji, maštao o režiranju Batman-a. Ipak, verzija heroja koju bi nam on pružio ne bi bila baš u tradicionalnom superherojskom smislu na koji smo naviknuti. Na jednoj press konferenciji promovišući svoj ,,debitantski” superherojski film Aquaman, Wan je podelio svoju ideju o tome na koji način bi on prišao Batman-u, kada bi se našao u rediteljskoj stolici.

“U prošlosti, kao i većini ljudi sviđala mi se ideja o režiranju Batman-a, ali horor verzija Batman-a. To bi bila moja potencijalna fantazija, ali imam osećaj da je on do sad odrađen poprilično pošteno. Ipak, volim ideju o tome da radim potpuno strašnog Batman-a. Imam osećaj da bi to bilo poprilično kul.”

Pročitajte: Marvel planira Shang Chi filmsku franšizu

Nije iznenađujuće što reditelj koji nam je doneo horore poput Saw, the Conjuring, Insidious, Dead Silence, želi baš takvu verziju Batman-a. Upravo zbog toga je on bio iznenađujuć izbor za reditelja Aquaman-a. Ako su prvi utisci i glasine tačne, Aquaman će za DC i WB biti veliki hit, stoga bi time Wan stekao određeni kredibilitet u radu na visokobudžetnim superherojskim adaptacijama. Da podsetimo ovo nije prvi put da radi na visokobudžetnom projektu (Furious 7).

Kako WB nastavlja sa autorskim adaptacijama superheroja u vidu filma Joker, u režiji Todd Phillips-a, sa Joaquin Phoenix-om u glavnoj ulozi, koji neće imati nikakve veze sa DCEU, nema razloga da Wan-ovu ideju o potpuno autorskom, horor Batman filmu smatramo nemogućom.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x