Marvel planira Shang Chi filmsku franšizu

0

Nakon uspeha filmova filma Black Panther u vidu diverziteta, ali verovatno i nakon uspeha Sony-ijevog Venoma u Aziji , Marvel Studios se sada okreće upravo tom kontinentu. Kako prenosi Deadline, studio radi na razvijanju filmske franšize Shang Chi.

shang chi stripblog

Shang Chi je marvelovska verzija Brusa Lija, nastao 1973. godine. od kreatora Steve Englehart-a i crtača Jim Starling-a. Lik je nastao usled velikog uspeha filma Enter the Dragon. Izolovan od spoljnog sveta, Shang-Chi je obučavan od strane svog oca da postane smrtonosni ubica. Takođe, bio je podvrgnut alhemiji i virtualnoj realnosti. Postavši svestan toga da je njegov otac zao, Shang-Chi lažira svoju smrt u svojoj prvoj misiji, i nakon toga na razne načine napada kriminalno carstvo svog oca udružujući se sa njegovim neprijateljima. Iako se njegove supermoći uglavnom oslanjaju na borilačke veštine, u stripovima vremenom dobija i sposobnost da napravi beskonačne kopije sebe. Bio je povezan sa timovima superheroja kao što su: Secret Avengers, Heroes for Hire pa čak i sa Avengers-ima.

Pročitajte: Stigao je drugi trailer za Captain Marvel (VIDEO)

Iako ovaj lik odiše atmosferom akcija iz 70-ih, cilj Marvel Studija će ipak biti da se u modernom svetu napravi sličan uspeh koji je postigao Black Panther, samo sa podlogom i kulturom azijskog kontinenta. Dave Callaham, scenarista azijsko-američkog porekla je unajmljen da napiše scenario. Dave je takođe uključen i u scenario za drugi nastavak filma Wonder Woman, a do sada je radio na Expendables franšizi, filmu Godzilla. Mesto reditelja još uvek nije popunjeno, ipak kruže glasine da Kevin Fiege i ekipa traže i reditelja azijskog porekla koji će realizovati film, bacajući tako akcenat na diverzitet ne samo na filmu, već i iza njega.

Kako iz studija ostaju nemi povodom daljih projekata nakon čevtrtog nastavka Avengers-a, čeka se zvanična potvrda i u vezi ovog. Kako je serija Iron Fist nedavno otkazana, mesto za kung fu superheroja u MCU  je ostalo upražnjeno.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x