David Ayer otkriva kako je ,,Suicide Squad” prvobitno trebalo da izgleda

0

Ono što je zanimljivo za DCEU filmove je što tek nakon što izađu, reditelji otkrivaju tajne o tome kakvi su ti filmovi trebali da budu.

suicide squad stripblog

Dok fanovi pišu peticije tražeći Snyder-cut filma Justice League, on im dodatno golica maštu objavljujući delove iz filma koji nije uspeo da zvrši. Podsećanja radi, Zack Snyder je nakon porodične tragedije istupio sa rediteljske stolice filma Justice League, a na njegovo mesto došao je Joss Whedon koji je film preuredio na svoj način.

Nakon Snyder-a, i reditelj filma Suicide Squad, David Ayer je na svom twitter nalogu obelodanio kako je taj film prvobitno zamišljen. Naime, Ayer je na twitter-u odgovorio fanovima koji su postavljali pitanja da li je istina da je Steppenwolf, supernegativac iz Justice League-a, prvobitno trebalo da bude negativac protiv kojeg se u njegovom filmu bori odred otpisanih a.k.a Suicide Squad. Ayer takođe potvrđuje da je član Suicide Squad-a, Enchantress bila pod uticajem motherbox-a, jednog od moćnih artefakta koje smo prethodno upoznali u filmu Batman v Superman: Dawn of Justice i da glavna bitka na kraju nije bila protiv nje nego protiv Steppenwolf-a.

Nažalost, većina fanova misli da bi ovo imalo mnogo više smisla od onog što su videli. Artefakti su mogli biti ključ koji bi povezao prethodni, ovaj i sledeći DCEU film, kao što je u MCU-u bio slučaj sa infinity kamenjem. Takođe bi i sukob sa Steppenwolf-om u finalnom aktu filma dao bolju uvertiru u Justice League, te bi verovatno i sam supernegativac dobio malo više prostora, smisleniju pozadinu i izgradnju ličnosti. Umesto toga dobili smo samo akciju sa bezličnim CGI stvorenjem, i to u oba filma. Čak bi i borba Batman-a i parademon-a na početku JL-a imala smisao.

Pročitajte: Od danas novi crtani film “Asteriks: Tajna čarobnog napitka” u bioskopima (VIDEO)

Dok su pogledi u prošlost fascinantni za razmišljanje na temu šta bi bilo-kad bi bilo, ostaje samo da se nadamo da će DCEU krenuti boljim tokom. Fanovi se raduju filmu Aquaman koji izazi 21. decembra, dok s nestrpljenjem iščekuju filmove Shazam! i Wonder Woman 1984 koji su predviđeni za april 2019. odnosno Jun 2020.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x