Alfred će dobiti svoju TV seriju, ali ima li ona smisla?

0

Kako smo imali prequel seriju Gotham, sada se čini da ćemo dobiti prequel of a prequel seriju koja će pratiti njegovog vernog batlera Alfreda u mlađim danima.

alfred stripblog

Uprkos ne baš slavnoj realizaciji, sama ideja serije Gotham je najkonkretnija u pričanju priče o dešavanjima u Gotham-u, dok je Bruce Wayne još uvek dečak i tinejdžer. Počelo je vrlo uzemljeno. Thomas i Martha Wayne su ubijeni, a detektiv Jim Gordon i mladi Bruce pokušavaju da reše ubistvo. Bruce postaje opsednut namerom da nađe odgovornog za ubistvo njegovih roditelja, razvijajući polako detektivske i borilačke veštine. Ubrzo je Gotham počeo da gubi korak sa logikom jer je izuzetno teško pratiti tu količinu likova i narativa. Ipak, serija i dalje funkcioniše jer svi željno iščekuju momenat u kome će Bruce naći svoj smisao, obući plašt i masku i početi da bdi nad svojim voljenim gradom.

Jedan od najuspešnije postavljenih i prikazanih odnosa u seriji je svakako između Bruce-a i Alfred-a. Prvi put smo dobili Alfred-a koji nije satkan samo od britanskog akcenta i sarkastičnih komentara, već pokazuje i svoje druge veštine stečene u britanskoj tajnoj službi u mlađim danima. Kako se serija bliži kraju sa petom sezonom koja izlazi početkom 2019. a čini se da scenarista Bruno Heller nije voljan da se odrekne ovog sveta, pa Epix od njega naručuje da napiše novu seriju.

Pročitajte: David Ayer otkriva kako je ,,Suicide Squad” prvobitno trebalo da izgleda

Serija će pratiti Alfreda tokom 60-ih, dok je bio član britanske tajne službe. Ali ima li smisla ići još dalje u prošlost prateći likove oko Batman-a, pre njegovog nastanka? Za WB svakako ima smisla. Smatrajući neke od svojih likova ,,zlatnim kokama”, u ovom slučaju Batman-a, logično je očekivanje da će sve što ima veze sa njim okoreli fanovi gledati do iznemoglosti.

Niko ne kaže da Alfred nije zanimljiv lik, naprotiv, ali na njega smo navikli isključivo u situacijama u kojima je Batman prisutan. Samom Alfredu kao liku će nedostajati ova dinamika jer ga u nekom smislu ona čini najprepoznatljivijim. Koncept serije nije loš i verovatno će u pitanju biti neka špijunsko-akciona serija, ali to je sve već viđeno. Postavlja se pitanje ima li Alfred dovoljno materijala za jedan ovakav projekat? Srećom, tu će biti i Thomas Wayne, te ćemo možda dobiti odgovor na pitanje kako je jedan pripadnik tajne službe završio kao batler u kući bogate porodice Wayne. Ipak, uloga Thomas Wayne-a u ovoj seriji je i dalje nejasna.

Jedina definitvna stripovska podloga na kojoj bi se odnos dvojice likova mogao bazirati je ona iz Batman: Earth One, Geoff Johns-a i Gary Frank-a. Kao što rekoh, dinamika između Bruce Wayne-a i njegovog batlera čini Alfreda likom koga svi vole. Thomas nije Bruce i gledaocima će biti teže da se povežu sa Alfredom i Thomasom zbog priče koja će dodati određeni teret njihovim ličnostima, jer smo na obojicu navikli samo iz Bruce-ove perspektive.

Ono što je moguće je da će tzv. serija Pennyworth neće biti dugačka poput Gotham-a, u tom slučaju bi možda imala više smisla. Gotham za razliku ima dovoljno likova i materijala da se opravda u nekoliko sezona, što za Pennyworth-a ne možemo da tvrdimo.

Dakle, scenario će pisati kreator Gotham-a, Bruno Heller, dok će glavnu ulogu glumiti Jack Bannon, a Thomas Wayne će biti Ben Aldridge. Datum premijere je još uvek nepoznat.

Autor: M. Švonja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x