I Plastic Man stiže u DCEU

0

DCEU se širi iz dana u dan. Nakon vesti da Blue Beetle dobija svoj solo film, sada se priča da će i popularni Plastic Man debitovati kao superheroj na filmskom platnu unutar DC-ijevog superherojskog univerzuma.

plastic man stripblog

Naime, kako prenosi The Hollywood Reporter, Amanda Idoko, unajmljena je da napiše scenario za ovaj superherojski film koji će biti verovatno biti komedija. Projekat je u ranoj fazi, te su mesta reditelja i glumaca još uvek upražnjena.

Plastic Man je nastao 1941. tokom zlatnog doba i pripadao je izdavačkoj kući Quality Comics. Njegov kreator bio je Jack Cole. Patrick “Eel” O’Brian kako mu je ime, bio je siroče koje je odrastalo na ulicama. Kao mladić počeo je da se bavi kriminalom i sitnim prevarama. U toku pljačke hemijskog postrojenja, stražar ga ranjava u rame i njegovo telo biva izloženo nepoznatim hemikalijama. Nakon toga njegovo dobija karakteristike gume, proteže se, odskače i sposoban je da preuzme bilo koji drugi oblik. Patrick tada odlučuje da će svoje supermoći koristiti samo u dobre svrhe i postaje superheroj.

Kada je sredinom 50-ih, kuća Quality Comics ugašena, DC otkupljuje prava na lika. Ubrzo postaje omiljen među čitaocima, da bi zatim postao gotovo stalni član Justice League-a. Između 1979 i 1981, superheroj je imao i svoju animiranu seriju pod nazivom The Plastic Man Comedy/Adventure Show. Iako uistinu, lik nikada nije doživeo komercijalni uspeh, bio je omiljen među mnogim poznatim stvaraocima u svetu stripa. Grant Morrison ga je tokom 90-ih uključio u svoje oživljavanje Lige Pravednika. Istu stvar uradio je i Frank Miller u serijalima All Star Batman and Robin the Boy Wonder i Batman: The Dark Knight Strikes Again. Najpoznatiji i veoma nagrađivani solo serijal je imao tokom perioda 2004-2006 kao Kyle Baker’s Plastic Man. Ove godine DC Comics izdaje reboot stripa o zabavnom i komičnom heroju.

Autor: M. Š.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x