Crna traka na Supermenovoj ruci u čast Stenu Liju

0

I Supermen žali zbog odlaska Stena Lija. Bista Supermena u Metropolisu, Ilinois, prošlog četvrtka je dobila crnu traku na levoj ruci DC-jevog superheroja u čast preminulog tvorca Marvel Comics-a. 

crna traka na supermenovoj ruci stripblog

Statua od 15 metara nalazi se izvan Super muzeja posvećenog ikoni DC-ijevih stripova. 

Crna traka u znak žalosti zbog odlaska Stena Lija osvanula je uprkos proslavi 80 godina od stvaranja Supermena u Metropolisu. fanovi iz celog sveta okupljaju se na proslavi, koja uključuje i goste iz filmova, sa televizije i iz stripova. Iako je Sten Li bio prvenstveno poznat po svom radu u Marvelu, grad je ipak poželeo da oda poštu ovoj strpovskoj legendi na svoj način. 

Metropolis je proglašen gradom rođenja Supermena 1972. godine i od DC Comics-a i države Ilinois. Pored statue i muzeja Supermena, u gradu se nalazi i statua Lois Lane, a lokalne novine se zovu The Metropolis Planet, slično fiktivnim dnevnim novinama Metropolis Daily Planet.

Pročitajte: Preminuo Sten Li: Spajdermen, Ajron Men, Tor… ostali bez svog tvorca

Stripovska legenda Stan Li umro u 95 godina života. Bivši glavni urednik Marvela i ko-osnivač mnogih Marvelovih najpoznatijih likova sahranjan je, po svojoj želji, u privatnom ispraćaju. Pre njegove smrti, Li je snimio cameo scene za predstojeći animirani film “Spider-Man: Into the Spider-Verse” i “Avengers 4”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x