Izložba ilustracija za knjigu “Torpedo 1936” u SKC

0

Izložba ilustracija za knjigu „Enrike Sančez Abuli: Torpedo 1936 – Rođaci, smrtonosno, kratke priče“ biće otvorena u četvrtak, 22. novembra u 19 časova u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

torpedo stripblog

U četvrtak 22. novembra u Srećnoj galeriji SKC u Beogradu u 19 časova otvara se izložba “Torpedo 1936”

Postavka će trajati do 3. decembra, a autor ove izložbe je urednik izdavačke kuće Sistem Komiks Igor Marković.

“Torpedo 1936 – Rođaci” je zbirka kratkih priča koje je proslavljeni španski strip scenarista Enrike Sančez Abuli, između ostalog i gost SKC-ovog 8. međunarodnog Salona stripa 2010. godine, pisao za špansko izdanje najpozantijeg svetskog ilustrovanog mesečnika za muškarce – magazina Playboy, prenose Strip vesti.

Priče su nastajale početkom devedesetih u trenucima kada je strip serijal o Torpedu još uvek bio na vrhuncu.

Pročitajte: Izložba „Do pakla i nazad“: Jedini događaj ove vrste, u stripu, koji se desio van Beograda

Luka Toreli je Torpedo kako je sugerisalo i ime magazina koji je izlazio u slavu ovog mega-uspešnog stripa, a Rođaci su priče koje su u bliskoj (rođačkoj) korelaciji sa svim povestima koje nam je Abuli ispripovedao zajedno sa svojim “partnerom u zločinu” Žordijem Bernetom.

torpedo stripblog

Ovu knjigu je za srpsko strip tržište, krajem ove godine, prevela i objavila beogradska izdavačka kuća System Comics, koja je, ovom prilikom, za ilustrovanje Abulijevih priča angažovala najznačajnije domaće strip autore kao i pojedine eminentne autore iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Španije, navodi se na sajtu Strip vesti.

Na ovoj izložbi će biti predstavnjeni strip autori koji su, iz pijeteta prema majstorskom dvojcu, Abuli – Bernet, učinili da se Bernetovo (crtačevo) prisustvo, i pored njegovog faktičkog izostanka iz ove zbirke, ukaže kroz nasleđe njegovog grafičkog izraza koje je vidljivo na gotovo svakom izloženom crtežu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x