Nastavlja se Kragujevac ComicCon – Marko Somborac

0

Nastavlja se osmi Kragujevac ComicCon u petak, 12. oktobra gostovanjem autora Marka Somborca. Marko Somborac, poznati strip autor će od 18  do 20 časova crtati u prostorijama Narodne biblioteke Vuk Karadžić.

marko somborac stripblog

Osim gostovanja tokom kojeg crta Marko Somborac, drugi važan događaj večeri biće promocija prve knjige Vojislava Vukomanovića „Ispovest crne kutije“.

Jubilej koji se obeležava na ovogodišnjoj Kragujevac ComicCon manifestaciji jeste 80. godina od nastanka stripa Supermen.

Kako je izgledao drugi dan osmog ComicCona u Kragujevcu pročitajte na: Stripske horde u Kragujevcu

Pre više od mesec dana u kragujevačkom Domu omladine održana je osma Međunarodna strip konferencija ComicCon. Festival je počeo u petak 31. avgusta u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” i trajao je tri dana.

Pored bogatog izbora stripova bio je priređen i bogat program. Pre svega treba napomenuti da su svoje stripove izlagale izdavačke kuće Komiko, Besna kobila, Sistem Komiks, Darkvud i druge.

Drugog dana festivala održala se skupština Udruženja stripskih umetnik Srbije na kojoj su predstavljena dostignuća u oblasti strip umetnosti u našoj zemlji.

Autor: J. Đ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x