Novo izdanje Dilan Doga? (FOTO)

0

Na Instagram stranici izdavačke kuće Veseli Četvrtak pojavila se fotografija izdanja na kojem piše „Dilan Dog – …“ (tri tačke jer se ne vidi druga reč dobro), sa oker koricama i Dilanom u čijem dnu crteža se nalazi broj 30.

dilan doga stripblog

Ovo je nesumnjivo broj godina koje Dilan slavi, mada je on već u Italiji prešao dve godine u četvrtu deceniju, a od prvog izdavanja u našoj zemlji je pre godinu dana obeleženo pune tri decenije.

Na Fejsbuk profilu izdavačke kuće su postavljane table za koje su strastveni ljubitelji Dilan Doga shvatili da je novo izdanje, moguć, rimejk starih priča.

Na pitanje novinara Strip Bloga, iz Veselog Četvrtka su rekli da ništa ne žele da otkriju još, osim onoga što je objavljeno na Instagramu, ali i da će više informacija biti za koji dan.

Izdanje sa ovakvom naslovnicom pronalazimo na sajtu izdavačke kuće Serđo Boneli Editore, gde se naglašava da je reč o posebnom izdanju za 30 godina života istraživača noćnih mora.

dilan doga stripblog
Foto: Instagram

-Trideset avantura, po jedna za svaku godinu, svaka predstavlja prekretnicu u istoriji lika. Ove priče predstavljaju klasike modernih stripova. Pisano je kao dnevnik. Ovde možete pronaći reči samog Ticijana Sklavija, kao i pisaca i umetnika koji su kreirali priče, piše na sajtu SBE.

Takođe, naglašava se da se u ovom izanju može pronaći i priča, do sada ne objavljena, od 24 stranice koju je napisao Marco Nuci.

Izdanje u Italiji novi naziv „Dilan Dog – Dnevnik“, a slično je grafički dizajnirano kao i domaće izdanje. Naslovnicu je radio Điđi Kavenago.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x