“Dilan Dog Dnevnik” novo izdanje za 30 godina istraživača noćnih mora

0

Novo izdanje Dilan Doga, “Dilan Dog – Dnevnik” izdavačke kuće Veseli Četvrtak biće predstavljeno ljubiteljima istraživača noćnih mora na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

dilan dog dnevnik stripblog

Nova knjiga Dilan Doga “Dilan Dog Dnevnik” u izdanju Veselog Četvrtka

Ovaj 63. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu održaće se od 21. do 28. oktobra i biće u znaku, bar za izdavačku kuću Veseli Četvrtak, velikih jubileja. Ovo izdanje “Dilan Dog – Dnevnik” izlazi u čast tri decenije druženja sa neumoljivim privatnim detektivom za noćne more i sedamdeset godina sa neustrašivim arizonskim rendžerom, Teksom Vilerom

-Ovog meseca izlazi Dilan Dog. Bar bi tako trebalo da bude, ali Stano još nije završio poslednje table. Radili smo godinu dana i to tehnikom macotinte, koja će zasigurno praviti probleme u štampi. Zapravo, radimo na Dilanu već nekoliko godina, naravno, u slobodno vreme, pošto u redakciji imamo i previše posla, naveo je Ticijano Sklavi, tvorac Dilan Doga na početnim stranicama novog izdanja. 

On takođe navodi, da je u to vreme (1986. godina) nastanka Dilana, bila velika kriza i da se stripovi ne prodaju, a da je na kioscima sve manje mesta za njih.

Zapravo, strip izdanje “Dilan Dog – Dnevnik” nas vodi u radnje iza kulisa, pravo u zupčanike mašine, u redakcijsku i autorsku svakodnevicu, brige i ushićenost idejama, brige i životne nevolje, u trenutke gde se rađaju priče. 

-Trideset avantura, po jedna za svaku godinu, svaka predstavlja prekretnicu u istoriji lika. Ove priče predstavljaju klasike modernih stripova. Pisano je kao dnevnik. Ovde možete pronaći reči samog Ticijana Sklavija, kao i pisaca i umetnika koji su kreirali priče, piše na sajtu SBE o ovoj ediciji.

Takođe, naglašava se da se u ovom izanju može pronaći i priča, do sada ne objavljena, od 24 stranice koju je napisao Marco Nuci.

Naslovnicu za ovo ostvarenje radio je crtač Điđi Kavenago.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x