Not Brand Echh: Superherojska satira!

0

„Not Brand Echh“ je serijal stripova objavljen od strane izdavačke kuće Marvel Comics, koji predstavlja parodiju na superherojske likove same kuće Marvel, ali i likove drugih izdavača.

not brand echh stripblog

„Not Brand Echh“ serijal stripova objavljen od strane izdavačke kuće Marvel Comics 

Tokom trinaest epizoda (od avgusta 1967. godine do maja 1969.) prošlo je mnoštvo dobrih i istaknutih scenarista i crtača kroz serijal, kao što su Sten Li, Džek Kirbi, Džin Kolan, Roj Tomas i drugi.

Deveti broj serijala je doneo porast broja stranica edicije, koštala je 25 centi u formi “gigant” stripa. Prošle godine je idat 14 broj ove zanimljive edcijie.

Karikatura glavnog lika Forbuš Mena, predstavljena u prvom broju edicije, i ostali superheroji prikazani bez njihovih moći po kojima su bili prepoznatiljivi, ostavlja neverovatan utisak pri prvom čitanju. Zanimljivo je videti sve karatkteristike junaka koji neretko i u stvarnim brojevima svojih edicija ispadaju smešni svojom savršenošću, a ovaj strip baš prikazuje sve elemente savršene nesavršenosti. Sa zakrpljenim F na crvenom kostimu i šerpom na glavi, Forbuš Men predstavlja lik kojeg se boje svi drugi superheroji.

not brand echh stripblog

Superherojska satira „Not Brand Echh“ je izdanje izuzetnog kvaliteta sa veoma interesantnim likovima i pričama.

Svojevrsne priče sa izvrnutim imenima kao što je Ironed Man (Iron Man) vs Magnit, Robot Biter (Magnus, Robot Fighter) i tako dalje. Ove priče parodiraju superheroje i likove iz stripova i svakako je vredna pažnje.

Na prvom broju ove edicije radili su Sten Li i Džek Kirbi, a na poslednjem su tu scenaristi Kristofer Hasting, Džej Fosgit, Nik Spenser, Čip Zadarski, crtači su Skot Kobilš, Čip Zadarski, Kati Kuk i Brajan Čurila, a naslovnicu je radio David Nakajama.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x