Po kom strip junaku je Nikolas Kejdž dobio ime

0

Svima je poznato da je pravo ime Nikolasa Kejdža u stvari Nikolas Kopola.

Po kom strip junaku je Nikolas Kejdž dobio ime

Kejdž je rano u svojoj karijeri shvatio da ne želi da bude povezan sa prezimenom Kopola. Sve je počelo 1982. godine. Tada je Kejdž debitovao u igranom filmu ulogom u klasičnoj komediji Fast Times u srednjoj školi Ridgemont. To je jedan i jedini dugometražni film u kojem je Kejdž napisan pod svojim pravim imenom, Nikolas Kopola.

Glumac objašnjava kako mu iskustvo rada na tom filmu nije bilo baš ugodno, jer je bilo previše šala na račun njegovog imena i povezanosti s njegovim ujakom, režiserom Fransisom Fordom Kopolom. Bilo je to dovoljno da uveri Kejdža da mu treba novo ime, ili makar samo prezime.

Kejdž je davno otkrio kako je došao do svog prepoznatljivog umetničkog imena. Rekao je da je delomično inspirisan Marvelovim likom Luka Kejdža. Nikolas Kejdž je takođe bio obožavatelj kompozitora Džona Kejdža, i kada smo to prezime uparili sa Nikolasom, činilo se da je savršeno ispalo.

Pročitajte: Marvel poslao Kapetana Ameriku u penziju

“To je kombinacija Luka Kejdža iz Marvelovih stripova, koji je bio lik koji mi se dopao i Džona Kejdža, avangardnog kompozitora.”

„Promenio sam ime jer sam radio mali film pod nazivom Fast Times u Ridgemont srednjoj školi i još uvek sam bio Nikolas Kopola, a ljudi nisu prestajali da izgovaraju fazone poput: ‘Volim miris Nikolasa ujutru’ zbog filma Apokalipsa Danas (koji je režirao Frensis Ford Kopola) , gde Robert Duval izgovara: ‘Volim miris napalma ujutru’, i to je otežavalo rad, a ja sam rekao, ‘Ne treba mi ovo’, i promenio prezime u Kejdž.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x