Zanimljive činjenice o Panišeru koje niste znali

0

Frenk Kesl AKA Panišer jedan je od najikoničnijih simbola osvete u istoriji stripova.

Zanimljive činjenice o Panišeru koje niste znali

Stvorili su ga Gerry Conway, John Romita stariji i Ross Andru 1974. godine i bio je revolucionarni lik u istoriji mejnstrim stripova jer je njegova sklonost nasilju bila nešto dosad nečuveno, a njegova spremnost da ubija učinila ga je svetlosnim godinama daleko od drugih heroja, što je doprinelo njegovoj popularnosti jer je njegov debi zadovoljio žeđ javnosti za krvoločnim herojem koji nema granica kada je u pitanju obračun sa kriminalom. panišeru

U nastavku vam donosimo neke zanimljive činjenice o Panišeru koje niste znali:

1. Iako ga sada znamo kao Frank Castle, rođen je kao Francis Castiglione. Možda već znate tu činjenicu, ali jeste li znali zašto je promenio ime? Promenio ga je jer je želeo da se ponovo prijavi u vojsku kako bi mogao odraditi treću službu u Vijetnamu. Tako je, dve ture mu nisu bile dovoljne. Namučio se da promeni ime kako bi još jednom utažio žeđ za krvlju (ili da služi svojoj domovini), iako mu to verovatno nije pomoglo jer je ceo život nakon vojske proveo ubijajući ljude.

2. Jedna od najbizarnijih stvari koja se ikada dogodila Panišeru dogodila se u priči pod nazivom Poslednji dani, u kojoj je pretvoren u crnca nakon operacije da popravi svoje lice s ožiljcima, koje je pretrpelo povrede u zatvorskoj pobuni. Nakon što je pomogao Luku Kejdžu da sruši veliku operaciju trgovine drogom u Čikagu, posledice operacije nekako prolaze same od sebe i Frenk se vraća svom normalnom izgledu, a to očito nije imalo nikakvog smisla.

Pročitajte: Osvetnici se u novom stripu bore protiv vampira

3. Tanos je ubio alternativnu verziju Frenka Kesla, a po dolasku u pakao, sklopio je dogovor sa demonom poznatim kao Mefisto da postane Duh osvete poznat kao Ghost Rider kako bi se mogao osvetiti Tanosu. Međutim, stvari nisu išle kako je planirano, jer nakon putovanja u prošlost da ubije mladog Tanosa, Frenk je umesto toga odlučio da odgaja dete kao svoje kako bi ga sprečio da odraste u zloglasnog superzlikovca odgovornog za raspad univerzuma. Usledila je bizarna i povremeno dirljiva serija avantura u kojima su demonska inkarnacija Panišera i beba verzija Tanosa istraživali najudaljenije krajeve galaksije i na tom putu dolazili u sukob s raznim drugim herojima i zlikovcima.

4. Thomas Jane je dva puta odbio ulogu Panišera jer sebe nije video kao superheroja (iako je Panišer prilično daleko od čistog superheroja s gaćama izvan pantalona). Ali nakon što ga je jednom igrao, bio je navučen. Otišao je iz projekta Punisher: War Zone zbog kreativnog mimoilaženja, ali je toliko voleo da glumi lik da je glumio u nezavisnom kratkom filmu Punisher pod nazivom “Dirty Laundry”. Čak je i pranje crnih majica krvava avantura za Panišera.

5. Eminem/Punisher #1 je verovatno jedan od najčudnijih team-upova u istoriji Marvelovih stripova. Ako vam to ne zvuči dovoljno smešno, onda samo pričekajte da pročitate zaplet: Panišer iz nekog razloga ubija svu Eminemovu pratnju nakon nastupa u Detroitu. Barakuda, koji je veliki obožavatelj Slim Shady-ja, pojavljuje se i nakon mnogo pucnjave zarobljava obojicu, Eminem i Panišer se bude i saznaju da su vezani na Barakudinom brodu negde na Arktiku. Kako se ispostavilo, Panišer je sve vreme pokušavao da spase Eminema, jer je Barakuda unajmljen da ubije Eminema od strane Muzičkog veća roditelja kojima se ne dopada Eminemova muzika.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x