Smrt u porodici – DC će objaviti alternativni kraj posle 35 godina

0

U jednoj od najkontroverznijih priča o Betmenu, anketa je odlučila sudbinu tadašnjeg Robina, Džejsona Toda. Džoker je ubio Džejsona, ali je takođe napravljen i drugačiji kraj.

Smrt u porodici - DC će objaviti alternativni kraj posle 35 godina

Jedna od najpoznatijih kontroverznih priča u istoriji Betmena je Smrt u porodici, u kojoj su Jim Starlin i Jim Aparo ispričali priču o smrti Džejsona Toda, drugog Robina, nakon telefonske ankete u kojoj su fanovi mogli da izraze svoje mišljenje o sudbini mladog heroja. alternativni

Rezultat ankete bio je neizvestan do kraja (i danas osporavan, s obzirom da bi neki fanovi koristili automatske sisteme pozivanja da usmere glasanje), a od ukupno 10.614 glasova, fanovi su odlučili da Džejson ne treba da preživi sa malom razlikom od samo 72 glasa, sa 5.343 glasova.

Pročitajte: Kako su Ktulua crtali Zerokalkare, Đipi i drugi (GALERIJA)

Fanovi su izabrali smrt Džejsona Toda sa samo 72 glasa, i tako je njegova sudbina bila zapečaćena. Nakon povreda zadobijenih u borbi sa Džokerom, Džejson je umro u pokušaju da spasi svoju tek pronađenu majku. Decenijama kasnije, Džejson je vraćen u život kao Red Hood i od tada je imao težak odnos sa Betmenom, što je kulminiralo veoma napetim sukobom njih dvojice u sagi o Gotamskom ratu koji je imao posebno šokantan ishod.

Sada će fanovi dobiti nikad pre viđen pravi alternativni kraj koji je stvorio tadašnji kreativni tim Betmena pisac Jim Starlin, crtač Jim Aparo i koloristkinja Adrienne Roy. Naime, DC će alternativnu verziju Batmana #428, koja je do sada ostala u arhivi, objaviti u obliku “faksimilnog” izdanja, čak i ako dotični broj nikada nije objavljen. Neka vrsta anastatskog reprinta knjige koja nikada nije postojala, osim u DC arhivi.

Alternativna verzija Betmen: Smrt u porodici će biti objavljena 12. decembra 2023. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x