Walker Colt: Jedno od najsmrtonosnijih oružja iz stripova!

0

Jedno od najubojitijih oružja u svetu stripa je svakako Voker Kolet kojeg nosi The Saint od Killers, Svetac Ubica u našem prevodu u kultnom serijalu Vertigo Comicsa Garta Enisa i Stiva Dilona – Propovednik.

walker colt stripblog

walker colt

Svetac ubica je bio razbojnik kojeg je mekoća ženskog srca pretvorila u čoveka. Međutim, spletom nesrećnih okolnosti razbojničkih namera ovaj lik je postao ubica hladnog srca koji je u sam Pakao doneo zimu i led.

Pročitajte: Serijal “Propovednik”

On je nakon svoje smrti zamenio Anđela smrti koji se umorio od onoga što je radio vekovima. Mačeve je zamenio Voker Koltovima i počeo da pravi masakr gde god da se pojavi.

Voker Kolt je nastao 1847. godine i bio je veoma nepraktično oružje jer je moralo da se repetira i puni konstantno pa je zamenjen novim, naprednijim verzijama. Ali za Sveca Ubicu služio je i više od toga.

drevna istorija stripblog

Svakako je Walker Colt jedno od najubojitijih oružja iz stripova na osnovu svog smrtonosnog učinka.

Svetac ubica

Nekada davno, onaj kojeg smo upoznali kao Sveca ubicu, bio je običan čovek. Imao je svoju krvavu prošlost, porodicu koju je voleo i verne pištolje. Ono što smo izostavili iz opisa ove ličnosti jeste to da mu je narav bila preka, a prst na obaraču lagan i agilan. Njegova krvava istorija seže još u doba američkog građanskog rata gde je kao vojnik Konfederacije počinio masakr kod Manasasa, Antijetama, Getizburga… Međutim, uplašene oči devojke koju je spasao, pre svega od sebe pa i od drugih onda, su ga navele da pokuša svoj život da dovede u red. Veliki smetovi, okrutni razvojnici i groznica, odneli su ljubav onome koji je mrzeo čitavog svog života, a kada takav neko poveruje u ljubav i ovako mu se vrati, tada ledom okovano đavolje sklonište postaje neizbežna realnost. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x