The Killer – Novi film Dejvida Finčera baziran na stripu (VIDEO)

0

Dejvid Finčer, legendarni reditelj kultnih trilera poput Se7en, Fight Club i Zodiac, režirao je novi film baziran na francuskom stripu.

The Killer - Novi film Dejvida Finčera baziran na stripu (VIDEO)

The Killer je naziv novog Finčerovog filma, a u pitanju je adaptacija istoimenog francuskog stripa čiji su autori Matz i Luc Jacamon.

Film će biti predstavljen na 80. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 3. septembra 2023., gde je u konkurenciji za Zlatnog lava. Zatim će imati ograničeno prikazivanje u bioskopima krajem oktobra, pre nego što bude dostupan za streaming na Netflixu od 10. novembra.

Pročitajte: Tom King piše modernu strip verziju Životinjske Farme

The Killer priča priču o nemilosrdnom ubici koji se, nakon jednog pogrešnog koraka, nađe kako vreba svoje žrtve u globalnoj poteri. Samotan i hladan, metodičan i savestan, ubica se ne zamara ni skrupulama ni pravilima. Skriven u seni vreba svoju sledeću žrtvu. Što duže čeka, to se više uznemirava…

Glavnu ulogu u filmu igra Michael Fassbender, dok glume: Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard, Kerry O’Malley, Sophie Charlotte, Sala Baker, Emiliano Pernia i Gabriel Polanco. Za Finchera je ovo drugi film za Netflix nakon Manka iz 2020.

Strip The Killer je na našim prostorima objavila hrvatska izdavačka kuća Fibra u tri toma.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x