“The Deviant” – Novi horor strip Jamesa Tiniona IV

0

Nagrađivani strip scenarista James Tynion IV donosi novi horor strip.

“The Deviant” - Novi horor strip Jamesa Tiniona IV

Scenarista James Tynion IV, nagrađen na dodeli Eisnerovih nagrada za najboljeg scenaristu 2021, 2022 i 2023. godine i strip crtač Joshua Hixson kreiraće novi strip horor za Image Comics pod nazivom The Deviant.

Radnja stripa The Deviant je smeštena u božićni period i prati priču novinara koji, kako bi napisao članak, odlučuje da intervjuiše serijskog ubicu koji je u Milwaukee-ju sedamdesetih bio optužen da je ubio nekoliko muškaraca dok je bio obučen u Deda Mraza, ali za koga se i danas smatra da je nevin.

“The Deviant je nešto malo drugačije”, rekao je Tynion IV u najavi izdavača. „Mračan i intenzivan psihološki triler u kojem istražujem raskrsnicu između mog queer identiteta i šireg konteksta transgresije i kulturne devijantnosti. Ovo je moj odgovor na The Silence of the Lambs i Jeffrey Dahmer, koji su bili moj prvi pravi okus queer identiteta kad sam bio mlad, zatvorenog dečaka sa srednjeg zapada. To je jedna od najmračnijih i najličnijih priča koje sam ikada napisao. A to je i priča o Božiću.”

Pročitajte: Stiže najnasilniji strip o Wolverinu

Deviant će se sastojati od devet brojeva i debitovati u Sjedinjenim Državama sledećeg novembra. Evo nekoliko stranica:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x