Eva Kant: Diabolikova ljubav!

0

Kada su sestre Angela and Luciana Giussani 1962. godine pod uticajem različitih stripskih serijala i stilova stvorile neumoljivog lopova Diabolika odmah se stekao utisak da će se ovaj junak lomiti između dobra i zla u samom sebi.

eva kant stripblog

Diabolika možemo posmatrati i kao Robina Huda samo što ne daje sirotinji, ali poneke pravedničke radnje su mu zaista izražene. Lik Diabolika stvorenog od Enzo Facciolo u olovci odmah je zavredeo pažnju, a mali format štampe mu je davao efikasnost radnje, brzinu čitanja i dinamiku priča kakva je bila potrebna publici bez mnogo vremena za uživanje u štivu.

Pročitajte: Klaudio Vila: Slika čoveka dok jaše usred živopisnog pejzaža zapada je čista poezija!

Međutim, nijedan okrutan lik nije ostao do kraja kamenog srca, te se tako i Diaboliku rodila ljubav upravo prema svojoj partnerki Evi Kant. Ona je bila udovica koju je Diabolik namerio orobiti, ali je na kraju ona ukrala njegovo srce. Kako ovo samo odvratno zvuči 🙂

Eva Kant je postala njegova pratilja, partner u zločinima i veoma značajan lik za serijal, a pojavila se u trećem broju serijala “Hapšenje Diabolika”.

Ona je postala lepša polovina kriminalnog tandema. Prelepa spoljašnost lika donosila je eleganciju akcijama i osveženje scenama na svakoj strani. A sam Diabolik je u nju bio sve vreme zaljubljen i čuvao ju je kao sopstveni život…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x