Šta je bila direktna inspiracija za nastanak Nindža kornjača?

0

Poznat je uticaj strip autora Frenka Milera i Džeka Krbija na Kevina Istmana i Pitera Lerda u stvaranju Mladih mutanata nindža kornjača.

inspiracija stripblog

Međutim, u nedavnom gostovanju u Youtube emisiji Cartoonist Kaifabe kod voditelja Eda Piskora i Džima Radža, Istman i Lerd su otkrili još jednju dugo čuvanu tajnu kada je inspiracija za Kornjače u pitanju. Pričamo o delu The Fabulous Furry Freak Brothers, jednom od najpoznatijih underground stripova na svetu. Kao primer uzeli su jednu od poznatijih epizoda Kornjača sa početka, kada su se vozile u Folksvagenovom minivenu, koji je u mnogome podsećao na kombi iz spomenutog strip serijala.

Pročitajte: Legendarne Nindža kornjače iz 1987. otkupio Nickelodeon!

The Fabulous Furry Freak Brothers je izdanje koje je kreirao Žilbert Šelton i bio je jedan od najpopularnijih stripova underground scene šesdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka. U njemu su objavljivani radovi Roberta Kramba, Vilsona i Rodrigeza. Ovo izdanje je bilo sušta suprotnost mejnstrim stripovima o superherojima tog doba.

Lerd je u intervjuu objasnio kako su ih upravo ti umetnici ne tako popularnog crteža i radova naučili kako je važno raditi svoje radove i da je to sasvim u redu.

I tako su nastale Kornjače, jedna od najdužih stripskih franšiza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x