Čuveni magazin Heavy Metal se gasi

0

Heavy Metal, kultni američki magazin fantastičnih i naučno-fantastičnih stripova se gasi…

Čuveni magazin Heavy Metal se gasi

Stvoren 1975. godine kao američki ekvivalent francuskom Métal Hutlant-u, magazin Heavy Metal gasi se nakon skoro 50 godina i 320 izdanja nakon raskida odnosa između Heavy Metal Entertainmenta i Massive Publishinga, kako je izvestila specijalizovana stranica Bleeding Cool.

Situacija Heavy Metala bila je nesigurna neko vreme. Prošle godine kompanija Heavy Metal Entertainment izjavila je da ima velikih finansijskih problema i poteškoća u plaćanju dobavljača, redakcije i saradnika. Za to je sklopljeno partnerstvo sa Massive Publishing (tada nazvanom Whatnot Publishing), koji će osigurati redovnost objavljivanja kroz proizvodnju, štampanje i distribuciju i na kraju ponovo pokrenuti magazin od broja 1.

Pročitajte: Ko će biti novi Panišer u Marvelovim stripovima?

Ponovno pokretanje časopisa, međutim, koje je trebalo da sprovede Massive Publishing sa ponovnim pokretanjem od broja 1, najavljeno je, ali se nikada nije dogodilo.

Massive Publishing je potvrdio otkazivanje kultnog strip magazina za Bleeding Cool, uglavnom okrivljujući za to produženje radnog, komercijalnog i financijskog vremena na ovaj projekat, što je dovelo do odluke da se ne nastavi s projektom. Dodatna potvrda stigla je od Arija Dejvida, urednika Heavy Metala, koji je na Twitteru izrazio žaljenje zbog ukidanja magazina.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x