Tandara mandara 2 – Festivalska groznica septembarskih večeri

2

Otkažite sve druge planove za drugi vikend u septembru. Tandara mandara se vraća na festivalsku scenu i ove godine na novoj lokaciji.

Tandara mandara 2 – Festivalska groznica septembarskih večeri

Prošlogodišnje odlično druženje na prvom Tandara mandara festivalu stripa i društvenih igara u Kluzu nije bio tek jedan izolovani icident i potvrda toga će stići 09. i 10. septembra u vidu novog izdanja festivala koji okuplja ljubitelje devete umetnosti i društvenih igara. Ovog puta, glavna baza će biti Dorćol plac.

Tandara mandara je festival čija je organizacija vođena idejom promovisanja stripa i društvenih igara kao bitnih elemenata popularne kulture, ali i kao odličan povod za okupljanje i druženje ljudi kojima su u srcu ova dva neverovatna pripovedačka medija.

Festival je debitovao 2022. godine i to više nego uspešno u dvorištu fabrike „Kluz“. Bilo je pregršt izlagača što stripovskih, što onih sa društvenim igrama. Festival i izložbu Sabahudina Muranovića Murana, otvorio je predsednik USUS-a Zoran Stefanović. Upriličene su razne tematske tribine sa umetnicima, koji su se kasnije družili sa posetiocima, crtali i potpisivali svoje albume. Ugostili smo velika imena devete umetnosti kao što su Igor Kordej, Stevan Subić, Jana Adamović, Pavle Zelić, Novica Milivojević. Reč, dve o svojim izdanjima i planovima za budućnost su rekli i predstavnici najvećih izdavačkih kuća u Srbiji (Veseli četvrtak, Čarobna knjiga, Darkvud, System comics, Golkonda), a specijalne tribine su bile posvećene novinarstvu u stripu i prevodiocima.

Pročitajte: 25 crtica za 25. Balkansku smotru mladih strip autora

Poseta je bila izvanredna, a kroz razgovor sa publikom i gostima se moglo zaključiti da su svi bili izuzetno zadovoljni viđenim na debiju Tandara mandara festivala. Ove godine se organizacija nastavlja u sličnom maniru, ali sa još većim ambicijama u odnosu na prošlu. Plan je da Tandara mandara postane jedan od najvećih događaja ovog tipa u regionu i sinonim za dobro druženje.

Uskoro će krenuti i najave ovogodišnjih gostiju, a svoj dolazak su potvrdili Aleksa Gajić, Jovan Ukropina, Ivica Sretenović, Vlada Vesović, Jelena Vučić, Đorđe Grbović, kao i predstavnici nekolicine domaćih izdavačkih kuća, a pregovara se sa još nekim jako zanimljivim imenima. Očekujte više informacija uskoro na samom Strip Blogu i na stranicama društvenih mreža Tandara Mandara festivala.

Vidimo se na Dorćol Placu 09. i 10 septembra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Djordje
Djordje
7 months ago

Znate li gde mozemo da vidimo raspored/program festivala?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x