Novi strip o Betmenu crta i piše Rafael Grampa

0

Brazilski autor Rafael Grampa crta i piše mini seriju o Betmenu pod nazivom Gargoyle of Gotham.

Novi strip o Betmenu crta i piše Rafael Grampa

Brazilski autor Rafael Grampa, kreator Dark Horse grafičkih romana Furry Water i Mesmo Delivery i naslovničar za mnoge Marvel i DC Comics stripove, napisao je i nacrtao četvorodelnu Betmen miniseriju pod nazivom Gargoyle of Gotham u ediciji Black Label, namenjen zreloj publici.

Strip će izaći na Dan Batmana, odnosno u subotu 16. septembra 2023. Za Grampu je to povratak liku kog je već nacrtao 2019. po scenariju Franka Milera za priču Zlatno dete, smeštenu u narativni univerzum Povratka Mračnog viteza. grampa

Batman: Gargoyle of Gotham, prema onome što je autor rekao, biće priča koja će se udubljivati u poreklo lika, počevši od smrti roditelja Brusa Vejna, pokušavajući da objasni ko je on i zašto je rođen: «Moj san o davanju života mojoj interpretaciji Batmana se ostvaruje, dok ulazim u najmračnije kutke njegove suštine.

Pročitajte: Novi noir strip o Osvetnicima

“U Gotham City-u u kojem se svaki dan čini mračnijim i očajnijim od prethodnog, Betmen donosi konačan izbor: zauvek eliminisati identitet Brusa Vejna i nositi masku i ogrtač na puno radno vreme”, stoji u sinopsisu. „Ali, iako Batman poznaje ulice Gothama uzduž i popreko, Mračni vitez će uskoro shvatiti da jedva poznaje sebe. Na slobodi je serijski ubica, i dok se žrtve ubistava u početku čine nasumične, svaki trag dovodi Betmena sve bliže užasnoj istini: svi mrtvi ljudi su povezani ne samo jedni s drugima, već i s njim. A kada nova galerija zlikovaca, sastavljena od potpuno izopačenih kriminalaca, počne da izlazi iz dubina grada, Betmen će morati da se bori sa samom prirodom zla, čak i onim koje vreba u najmračnijim kutovima njegovog srca. Šta će se dogoditi u metropoli koju se zakleo da će štititi?”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x