“Fragmenti realnosti” u takmičarskom delu Supertoon festivala

0

Moramo da se pohvalimo jednom lepom vešću kojom nas je obradovao naš strip autor Novica Milivojević.

fragmenti realnosti stripblog

Strip “Fragmenti realnosti” Novice Milivojevića u izdanju redakcije Strip Bloga prošao je u takmičarski deo Supertoon festivala u Šibeniku.

Međunarodni festival animacije i stripa Supertoon specijalizovan je za kratke animirane filmove i izdanja autorskih stripova, a održava se svakog leta u Šibeniku, u Hrvatskoj.

Dvanaesti put za redom festival će biti održan u periodu od 24. do 28. jula 2023. godine, a u konkurenciji više od 200 najsvežijih, najzanimljivijih kratkih animiranih filmova iz celog sveta na Maloj loži, Gorici i Gradskom parku na otvorenom.

Spisak stripova u konkurenciji: OVDE

Posetioci festivala moći će da uživaju u izboru novih autorskih stripova, koji će se takmičiti za nagradu za najbolji strip. U Galeriji Sveti Krševan biće izložena izložba svih stripova u konkurenciji, a u gradskom parku biće održan sajam stripa na otvorenom.

Fragmenti realnosti

“Fragmenti realnosti” je zbirka kratkih stripova koji su objavljivani online na Novičinim društvenim mrežama kao i na Strip blogu i Helly Cherry portalima pod nazivom Hard Smor Comix. Na nagovor Miloša Simića se to sve pretvara u štampano izdanje. Tematika samih stripova se može uvrstiti u neku vrstu fantastike, prikaz realnih svakodnevnih situacija koje gaze jednom nogom u realm paralelnih relanosti.

Novica Milivojević

Novica Milivojević je ilustrator i stripadžija. Rođen je u Zrenjaninu, 1981. godine. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu. Ilustracijom i crtanjem se bavi od kako zna za sebe, a profesionalno od 2009. godine. Stripom se bavi iz hobija i objavljuje ih online na svojim Facebook i Instagram profilima.

Njegovi stripovi su objavljivani na Strip Blog i Helly cherry portalima, kao i u izdanju “Strip sa margine”. Učestvovao je na Kragujevačkom pobedniku i Balkanskoj smotri strip autora u Leskovcu. Isečkom iz stripa “Kapetan Srbija-Legenda o nebeskom narodu” je ušao u 100 najuspelijih radova odabranih za veliku izložbu Salona 2019. godine. Živi i radi u Novom Sadu od 2009. godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x