Supermen Kristofera Riva se zamalo pojavio u Betmenu Tima Bartona iz ’89

Kristofer Riv je predlagao Warner Bros-u ideju o tome da se njegova verzija Supermena pojavi u Bartonovom Betmenu iz 1989. u kameo sceni.

Supermen Kristofera Riva se zamalo pojavio u Betmenu Tima Bartona iz '89

Kristofer Riv je jednom predložio Warner Bros-u zabavnu ideju o Supermenovoj kameo sceni u Batmanu Tima Bartona.

Batman ’89 bio je orijentir za filmske adaptacije stripova i dokazano je da bi publika prihvatila takve filmove ako bi se materijalom postupalo s poštovanjem. Pre Batmanovog velikog uspeha, malo filmova je doživelo takav uspeh, a jedan od njih je Supermen Ričarda Donera sa Kristofer Rivom. Dok su mnogo veća imena poput Nika Nolta razmatrana za naslovnu ulogu, pokojni, veliki Kristofer Riv dobio je ulogu u filmu Superman iz 1978. godine. Nastavio je da je igrao Čoveka od čelika u naredna tri filma.

Pročitajte: Kid Venom je novi Marvelov superheroj

Kristofer Riv se prisetio da je predstavio ideju za kameo Supermena u tada nadolazećem filmu o Betmenu. Obraćajući se obožavaocima na konvenciji Dixie Trek 1994. godine, Riv je objasnio svoj nastup tako da bi Supermen bi samo “leteo” kroz Gotam, sa dva superheroja koji bi se nakratko pozdravili pre nego što bi Supermen odleteo svojim. Riv priznaje da se pomalo šalio kada je predložio sekvencu, ali je smatrao da bi to bio zabavan način da se sugeriše da postoji širi univerzum heroja, što je sa današnje tačke gledišta bila ideja ispred svog vremena.

Njegov predlog je olako odbijen jer producenti nisu želeli da film o Betmenu ima bilo kakve veze sa prethodnim filmovima o Supermenu. Betmen je trebao biti mnogo mračniji i “zamišljeniji” tip filma. Dok su filmovi o Supermenu bili jarki i puni boja i humora, Betmen Tima Bartona se uglavnom odvija noću sa prigušenim bojama, i osećalo se da bi iznenadni ulazak Supermena potkopao taj nameravani ton.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x