Kid Venom je novi Marvelov superheroj

Kid Venom, novi simbiotski heroj, imaće svoj službeni debi u Marvelovim stripovima u nadolazećoj seriji Death of the Venomverse.

Kid Venom je novi Marvelov superheroj

Kreiran od strane mangake Taigamija (autor mange Unsung Hero), Kid Venom će debitovati u backup priči (koju je napisao i ilustrovao Taigami) u Death of the Venomverse #2. Izdavač je najavio novog lika: “Poreklom iz Japana iz 10. stoljeća, Kintaro će učiniti sve da zaštiti svoje selo od misterioznih napada simbiota, čak i ako to znači povezivanje s vlastitim simbiotom! Dok se veže za novi simbiotski entitet pod nazivom Clinter, Kintaro prihvata svoje divlje nove sposobnosti kao Kid Venom! Ali, da li će shvatiti u šta se uvalio kada se susretne sa besom Carnage-a?”

Kid Venom će se tada morati suočiti s Carnage-om, protagonistom mini serije Death of the Venomverse koju su kreirali scenarista Cullen Bunn i umetnik Gerardo Sandoval. Zapravo, u glavnoj priči, negativac je na putovanju kroz multiverzum u potrazi za svim alternativnim verzijama Venoma, s namerom da ih istrebi. Priča će takođe biti dio događaja Summer of Symbiotes, koji će na različite načine uključiti Venoma i srodne likove.

Pročitajte: Objavljen trejler za dugo iščekivanu igru “Marvel’s Spider-Man 2” (VIDEO)

U nastavku možete videti Taigamijeve skice i dizajn novog lika, Kid Venoma:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x