Promocija Fibrinog integrala Cat Claw: Razgovor sa Banetom Kercom

Promocija Fibringo izdanja Cat Claw biće održana u utorak 30. maja od 19 časova u prostoriji novosadske knjižare Bulevar Books.

fibrinog integrala stripblog

Razgovor sa autorom stripa Banetom Kercom vodiće Nenad Savin, navodi se u saopštenju Bulevar Booksa.

Kada je 1981. redakcija YU STRIP-a odlučila da obogati sadržaj magazina stripom koji bi po duhu bio blizak tradiciji američkih superheroja, Toza Obradović i Bane Kerac smislili su tri predloga, od kojih je na kraju izabrana Cat Claw, svojevrsna ženska verzija Spider-Mana. Nakon nekoliko početnih, Marvelom inspirisanih epizoda, za koje je scenarijo napisao Slavko Draginčić, Bane preuzima sve uzde u svoje ruke i okreće celu stvar naglavačke.

Ionako apsurdne superherojske pustolovine dovedene su do još većeg apsurda, pa pritom začinjene obilnim količinama briljantnog humora, a kad se tome doda Banetov fantastičan crtež, nije čudo što je ‘Cat Claw’ vrlo brzo stekla kultni status kod domaće publike (a ni inostrani uspeh nije izostao).

Bane je o pustolovinama Cat Claw nacrtao ukupno 44 epizode, koje je Fibra objedinila u svom impresivnom, integralnom izdanju obogaćenom iscrpnim životnim intervjuom koji je s Banetom vodio Darko Macan. Ovo je jedinstvena prilika svim ljubiteljima stripa za susret sa najdražom Katom!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x