Alan Mur je hteo da piše jednog Marvelovog superheroja

0

Alan Mur je tokom 2000-ih želeo da piše stripove o jednom Marvelovom superheroju.

Alan Mur je hteo da piše jednog Marvelovog superheroja

Dobro je poznata činjenica da Alan Mur ovih dana nije najveći obožavatelj superheroja, ali bilo je vremena kada se činilo da je legendarni pisac bio spreman da za Marvel piše stripove jednog posebnog lika: nikog drugog do Ant-Mana.

Kako je nedavno otkriveno u svom Substack biltenu Man With A Hat, Marvelov urednik Tom Brevurt detaljno je opisao kako se Alan Mur zamalo vratio Marvelovim stripovima početkom 2000-ih. Mur je počeo da radi sa Brevurtom nakon njegovog doprinosa grafičkom romanu Heroes, značajnom projektu kreiranom u dobrotvorne svrhe nakon napada 11. septembra. Nedugo zatim, Brevurt je pokušao da namami Mura da radi više za Marvel Comics. Brevurt kaže: „Kasnije sam pokušao da ubedim Alana da napiše FANTASTIČNU ČETVORKU, ali bezuspešno, on je zaista više bio zainteresovan da radi ANT-MAN-a, iako nikada nisam bio sasvim siguran da li bismo mogli da ga prodamo u dovoljnim količinama da bi se isplatilo, i nikada se nije potrefilo ni u kom slučaju. Ali kladim se da bi njegov Ant-Man bio zapanjujući.”

Pročitajte: Marvel najavio smrt jednog od svojih superheroja

Mur je zanimljiv i po tome što je jedan od retkih velikih autora stripova koji nikada nije radio u Marvel Comicsu u bilo kakvom ozbiljnom svojstvu. Početkom 1980-ih radio je za Marvel UK, britanskoj podružnicu izdavača. piše

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x