Marvel najavio smrt jednog od svojih superheroja

0

Marvel je najavio smrt jednog od svojih bitnih superheroja koja će se dogoditi u 26. broju serijala Amazing Spider-Man koji izlazi krajem maja.

Marvel najavio smrt jednog od svojih superheroja

U pitanju je Ms. Marvel/Kamala Khan, koja će, sudeći po najavama, podneti herojsku žrtvu i čija će smrt da spasi celi Marvelov univerzum.

Priča će se zatim nastaviti u julu u specijalnom izdanju Fallen Friend: The Death of Ms. Marvel, koji sadrži priče koje su napisali G. Willow Wilson (kokreator lika), Saladin Ahmed (autor njenog najnovijeg serijala) i Mark Waid, a dizajnirali su ga Humberto Ramos, Takeshi Miyazawa i Andrea Di Vito.

Lik Ms. Marvel osmislila je 2013. godine Sana Amanat, izvršna direktorka Marvel Comicsa pakistanskog porekla, a zatim je razvijena zajedno sa scenaristom G. Willow Wilson, amerikancem muslimanske veroispovesti i ilustratorom Adrianom Alphonom.

Pročitajte: Kad izlazi 2. sezona serije Loki

Amanat, Wilson i Alphona bili su autori prve redovne serije posvećene Ms. Marvel/Kamali Khan, objavljene u Sjedinjenim Državama između 2014. i 2015. godine i trajala je 19 brojeva.

Lik Ms. Marvel tada je bio i protagonista TV serije Marvel Studios-a iz 2022. godine i vratiće se u MCU u filmu The Marvels – nastavku Kapetana Marvela, koji izlazi sledećeg novembra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x