Barbara Baraldi je nova urednica Dilana Doga

0

Barbara Baraldi je nova urednica serijala Dilan Dog.

Barbara Baraldi je nova urednica Dilana Doga

Scenaristkinja Barbara Baraldi nova je urednica Dilana Doga, lika iz Bonelijevih stripova kojeg je kreirao Ticiano Sklavi. Baraldijeva će zameniti Roberta Rekionija, koji je bio na čelu serijala od 2013. do danas.

“Barbara Baraldi piše priče o Dylan Dogu više od deset godina, donoseći snažnu ličnu viziju, a da nikada nije poricala fundamentalne karakteristike lika koje je stvorio Ticiano Sklavi”, rekao je urednički direktor Sergio Bonelli Editore Mikele Masiero u izjavi. „Kao izdavačka kuća, bilo je prirodno pomisliti na nju da prati našeg Dilana na njegovom putovanju. Od danas počinje novi uzbudljiv izazov: zajedno izgraditi budućnost Istražitelja noćnih mora.”

„Veoma sam uzbuđena što započinjem ovu novu avanturu“, rekla je Barbara Baraldi, koja je objasnila svoje upravljanje serijalom Dilan Dog: „Horor će se vratiti u prvi plan, žanr koji nam više od bilo kojeg drugog omogućava da procesuiramo strahove, da se povežemo sa nesvesnim i potisnutim stvarima. Ali to će biti savremeni horor, negde između oniričkog i simboličkog. Na kraju krajeva, biti “Dilandogovac” je večno. Zatim ćemo pričati o čudovištima i novim noćnim morama i biće “odličnih” povratka. Na putu koji trasira Ticiano Sklavi, daćemo prostor i pričama povezanim zajedničkom temom, grafičkim i narativnim eksperimentima i autorskim interpretacijama.

Pročitajte: Jim Lee je novi predsednik DC Comics-a

Barbara Baraldi, iz Emilije, rođena 1975., debitovala je u stripu 2011. godine, a pridružila se scenarističkom osoblju Dilan Doga već sledeće godine, s pričom Sedefno dugme, koju je nacrtao Paolo Mottura i objavljenu u Dilan Dog obojenom programu 9. Kasnije, debi u redovnoj seriji došao je 2015. godine, na broju 348, s pričom Pogrešna ruka (crteži Nicola Mari). Od tada Barbaba Baraldi redovno piše priče o Dilan Dogu.

Roberto Rekioni tako napušta mesto urednika Dilan Doga nakon deset godina i ponovnog pokretanja koje je prošlo kroz različite faze, u pokušaju da podmladi lik i učini ga privlačnijim novoj generaciji čitatelja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x