Prve stranice stripa “Ime Ruže” Mila Manare

0

U novembru 2022. godine objavljeno je da će Milo Manara adaptirati čuveni roman “Ime Ruže” Umberta Eka u strip.

Prve stranice stripa “Ime Ruže” Mila Manare

Protekle nedelje izdavačka kuća Oblomov Edizioni objavila je strip adaptaciju romana Ime ruže, koju je stvorio Milo Manara prema romanu Umberta Eka iz 1980. godine.

Tokom godina, roman je preveden na otprilike 50 jezika, sa preko 60 miliona prodatih primeraka širom svijeta. Takođe je dobila nekoliko nagrada i priznanja, uključujući nagradu Strega iz 1981. godine, a francuski list Le Monde uvrstio je na listu 100 najvažnijih knjiga dvadesetog veka. Tokom godina, roman Ime ruže je takođe adaptiran film koji je 1986. režirao Jean-Jacques Annaud, sa Šonom Konerijem i Kristijanom Slejterom u glavnim ulogama, kao i u televizijsku miniseriju iz 2019. sa Džonom Turturom i Rupertom Everetom.

Pročitajte: Barbara Baraldi je nova urednica Dilana Doga

Ime ruže, objavljeno je u tvrdom povezu, formata 22,5 x 31 cm, sa 72 stranice u boji – distribuira se u strip radnjama i knjižarama od 2. maja 2023. godine, ali se može kupiti i putem interneta.

Milo Manara, majstor savremenog klasičnog stripa, potpisuje strip adaptaciju remek-dela Umberta Eka. Dragoceno delo koje Manara adaptira tako što na papir stavlja tri različita grafička stila koji se ukrštaju u potrazi za vizualnim savršenstvom. Svaki stil pripoveda jedan aspekt Ekove knjige.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x