Preminuo je strip crtač Ernesto García Seijas

0

Argentinski strip crtač Ernesto García Seijas preminuo je u 82. godini života.

Preminuo je strip crtač Ernesto García Seijas

Dana 28. marta, u 81. godini, preminuo je argentinski strip crtač Ernesto García Seijas, saradnik scenarista kao što su Héctor G. Oesterheld i Robin Wood, a poslednjih decenija autor nekih priča o Teksu Vileru za Sergio Bonelli Editore.

Rođen 1941. godine, Ernesto García Seijas debitovao je u svetu stripa sa 17 godina, u časopisima Tótem i Bucaneros. Između 1960-ih i 1970-ih, intenzivno je sarađivao sa Oesterheldom, na istorijskim argentinskim publikacijama kao što su Frontera, Hora Cero i Misterix, stvarajući posebno serije Tom de la Pradera i León Loco.

Narednih godina radio je na serijalima kao što su Helena (kreator Robin Wood), Skorpio i Mandy Riley (obe prema scenariju Raya Collinsa), L’uomo Di Richmond (tekstovi Andrea Mantellija), Josh Logan (tekstovi Alfreda Grasija), Pustolovi (tekst Carlos Albiac) i Kevin (opet s Robin Woodom).

Pročitajte: Zagor iz našeg sokaka: Ocenjivanje stripova kod nas

Nakon saradnje s nekim argentinskim magazinima i novinama, početkom novog milenijuma Ernesto García Seijas je počeo raditi za italijanski Sergio Bonelli Editore, crtajući neke priče o Juliji (počevši od broja 80, koju su napisali Giancarlo Berardi i Lorenzo Calza), a kasnije i Teksa Vilera, lik s kojim je povezao svoje ime poslednjih godina. Takođe ilustruje Velikog Teksa iz 2011. (Reservoir Dogs of Lamont, po scenariju Claudia Nicija).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x