Tom King piše strip o Pingvinu

0

Jedan od najpopularnijih strip scenarista u svetu, Tom King, piše novi strip o Pingvinu.

Tom King piše strip o Pingvinu

Pingvin, Batmanov istorijski negativac, biće protagonista novog strip serijala koji je napisao Tom King, jedan od najpopularnijih američkih scenarista u ovom trenutku, sa nekim od najistaknutijih DC strip priča poslednjih godina (Sheriff of Babylon, Mister Miracle, Rorschach, Human Target, kao i dugi ciklus o Betmenu). pingvinu

Za sada nije precizirano da li će ova novi serijal stripova o Pingvinu biti redovna ili će biti ograničena serija. Ovo će, međutim, biti drugi veliki projekat na kome će King raditi u narednim mesecima. Naime, prošle sedmice je objavljeno da će autor biti novi pisac Wonder Woman redovne serije.

Serijal o Pingvinu će crtati italijanski autor Stefano Gaudiano.

Pročitajte: Marvel sprema TV film o Mefistu

Prvo izdanje stripa, koji će se jednostavno zvati The Penguin, biće objavljeno od strane DC Comics-a u Sjedinjenim Državama 20. juna.

Ispričana priča će se uklopiti u trenutni kontinuitet Batman naslova koji je napisao Chip Zdarsky u kome se ispostavilo da je Pingvin pobegao u Metropolis, Supermenov grad. Tom King i Stefano Gaudiano će vratiti Pingvina u Gotam Siti. Ovde će se lik suočiti s novim pretnjama, postajući pijun američke obaveštajne službe.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x