Fabrika NS: Predstavljanje grafičke novele “Ja pacov”

0

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 11. februara u Fabrici SKCNS-a, od 9 do 15 časova.

ja pacov stripblog


Broj izlagača na berzi je ograničen, a učešće se naplaćuje 500 dinara po štandu. Oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl berza.skcns@gmail.com.

Pročitajte: Prijave za program u okviru projekta “Remix Comix” koji će se održati u Amsterdamu

Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a ovoga puta u sklopu berze će, u 13 časova, biti predstavljena grafička novela slikara i strip-autora Borisa Stanića “Ja pacov”.

Boris Stanić rođen je 1984. godine u Pančevu. Završio je slikarstvo na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti. Učestvovao je i izlagao na brojnim radionicama i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Stripove je objavljivao u časopisima i grupnim publikacijama. Jedan je od autora grafičkog romana “Miroslavljevo jevanđelje: apokrifna verzija”.

Objavio je grafički roman “Radosav: Jutarnja magla”, zbirku stripova “Blatište”, strip “Radosav – hrastovo lišće”, kao i “Atentat”, grafički roman u kome prikazuje Sarajevski atentat i poslednje dane Gavrila Principa. Pripada pančevačkoj andergraund sceni koja je uz imena poput Zografa, Maje Veselinović i drugih autora stekla zavidnu reputaciju u domenu “slobodnog stripa”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x