Prijave za program u okviru projekta “Remix Comix” koji će se održati u Amsterdamu

0

Multimedijalni centar Led art iz Novog Sada poziva vizuelne umetnike/ce i strip autore/ke iz Srbije da se prijave za drugi rezidencijalni program u okviru projekta “Remix Comix” koji će se održati u Amsterdamu, Holandija, od 01. do 14. maja 2023. godine.

remix comix stripblog

Poziv je otvoren za jednu umetnicu ili umetnika iz Srbije, bez ograničenja po pitanju starosne dobi, kao ni umetničke discipline kojom se bave, navodi se u postu na Instagramu kojim se obaveštava javnost o ovom događaju.

Pročitajte: Leskovački kulturni centar – izložba „CAN FOR BALKANS”

Organizator obezbeđuje smeštaj, putne troškove i honorar za odabrane učesnike rezidencije.

“Remix Comix” je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa. Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici/ce biti uključeni u rad sa umetnicima/cama.

Krajnji cilj ovog AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi kostima koji će biti korišteni u performansu u javnom prostoru, kao i umetnička intervencija na objektima u svrhu promocije predstave, odnosno performansa.

Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika iz četiri države – Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada. Radni jezik rezidenata je engleski.

Za aplikaciju potrebno je poslati kratku biografiju i portfolio, ili fotografije prethodnih radova (ne više od 5) na adresu remixcomixns@gmail.com do 17. februara 2023. godine u ponoć po lokalnom vremenu.

O izboru dobitnice/dobitnika konkursa odlučivaće petočlana komisija sastavljena od predstavnika partnera projekta „Remix Comix. Imena dobitnika biće objavljena do 31.03. na sajtu Remix Comix projekta.

Otvoreni pozivi za rezidencijalne programe u Pragu, Ljubljani i Pančevu biće objavljeni naknadno.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x