Povratak Spajdermena na domaće kioske

0

Zahvaljujući izdavačkoj kući Golconda, Spajdermen se u formatu klasične strip sveske vratio na kioske širom naše države.

Povratak Spajdermena na domaće kioske

Nakon apsolutnog buma protekle godine, kada je izdavačka kuća Golconda objavila da nastavlja sa izdavanjem jednog od najkultnijih strip serijala na ovim prostorima, Lunovog Magnus Stripa, ove godine ove godine je ova izdavačka kuća na kioske vratila i jednog od najpopularnijih američkih superheroja, Spajdermena.

Ambiciozni projekat objavljivanja Spajdermena u formatu klasičnih američkih sveskica započet je mini-serijalom mega-zvezde američkog stripa Brajana Majka Bendisa, koji nosi naziv Spajdermeni (Spider-Men).

U pitanju je priča iz 2012. godine koja nam donosi sudar svetova dve različite verzije Spajdermena, originalnog Pitera Parkera i Majlsa Moralesa, Spajdermena iz drugog univerzuma. U pitanju je prvi zvaničan krosover između originalnog Spajdermena i Majlsa Moralesa. Dok Piter Parker patrolira ulicama Njujorka i sređuje sitne kriminalce, primećuje čudnu svetlost i napuštenom skladištu i rešava da proveri o čemu se radi. Ispostaviće se da je tamo negativac poznat kao Misterio napravio portal koji vodi u alternativni univerzum. Tamo je takođe bio i sam Misterio koji je napao Spajdermena, a kao rezultat njihove borbe, Piter je gurnut kroz portal i rezultat toga je da je iz svog matičnog univerzuma završio u Ultimativnom univerzumu u kome je Majls Morales Spajdermen.

Pročitajte: “Laku noć Punpune”: Priča o odrastanju u nekoliko svetova

U Ultimativnom univerzumu Piter Parker je takođe bio originalni Spajdermen, ali je ubijen. Majls Morales je dečak kome je Piter Parker bio idol, te mu se desilo da i njega ujede radioaktivni pauk i da postane novi Spajdermen u svom univerzumu.

U pitanju je jedna lagana menjstrim priča Brajana Majkla Bendisa, bez nekih velikih momenata i uzvišenog narativa, koja će biti zabavna mlađoj publici, kojima je ovakav tip izdanja i namenjen. Za crtež na ovom stripu je zadužena Sara Pičeli, jedan od ko-kreatora Majlsa Moralesa. Njena vešta ruka prikazuje sve likove na jasan i upečatljiv način i obzirom na to da publika nije imala priliku da se upozna sa njenim radom, bar ne na srpskom jeziku, ovo je sjajna prilika.

Golconda je objavila prvu od pet sveskica stripa Spajdermeni u približnom formatu kako se ovakve sveskice objavljuju i u Americi, a to je 165x240mm, a izdanje ima 28 stranica.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x