Ko je novi scenarista Asteriksa?

0

Asteriks ima novog scenaristu.

Ko je novi scenarista Asteriksa?

Francuski pisac stripova, Fabrice Caro, koji se potpisuje kao Fabcaro, biće novi scenarista stripova o Asteriksu. Fabcaro je poznat po svojim stripovima sa apsurdističkom humoru biće četvrti scenarista koji će pisati avanture nesalomivih Gala.

On će pisati jubilarnu 40. epizodu serijala koja će izaći 26. oktobra 2023. godine. Naziv epizode i radnja ostaju nepoznate, ali je zato objavljena jedna premijerna tabla iz te epizode.

Pročitajte: Rob Lajfeld se vraća da napiše novi strip o Dedpulu

Fabcaro je rođen 1973. godine u Monpeljeu. Od naučnih studija sve do posla nastavnika, Fabcaro je bio idealista koji je na kraju odlučio da odustane od svog poziva i bavi se stripom, nastavljajući paralelne karijere kao muzičar i kao novelista.

Fabcaro ističe kako je uzbuđen što je preuzeo na sebe zadatak da piše Asteriksa.

„Bio sam veliki obožavalac Asteriksa. Ovo je veliki poklon detetu koje sam nekada bio“, rekao je on. „Želim da ostanem veran… svemu onome što Asteriksa čini tako privlačnim. Sa klasičnim sastojcima kao što su anahronizmi, igre reči… I posebno da ostanem veran likovima.”

40. broj Asteriksa će ilustrovati Didier Conrad, koji crta stripove o Asteriksu otkad ga je Uderzo imenovao za svog naslednika 2013. godine na 35. epizodi serijala.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x