Night Fever – Novi strip Eda Brubejkera i Šona Filipsa

0

Ed Brubejker i Šon Filips nastavljaju svoju plodnu saradnju novim stripom.

Night Fever - Novi strip Eda Brubejkera i Šona Filipsa

Ed Brubejker i Šon Filips su jedan od najslavnijih dvojaca američke strip scene, a sada najavljuju svoj novi zajednički projekat, Night Fever, kojim nastavljaju seriju krimi-noar naslova. Tu je naravno i njihov dugogodišnjii kolorista Džejkob Filips.

Night Fever priča priču o biznismenu Džonatanu Vebu, koji ne može da zaspi dok je na poslovnom putu u stranom gradu. Dok luta ulicama, upoznaje misterioznog stranca po imenu Rajner, koji ga vodi na mračno i nasilno putovanje. Kako je najavljeno od strane izdavača Image Comics, u pitanju je uzbudljivi krimi-noar, triler sa Džekil/Hajd atmosferom o čoveku koji se suočava sa tamom u sebi. Strip izlazi u junu 2023. godine.

,,Nakon dve godine neprekidnog pisanja priča za serijal Reckless, Šon i ja smo hteli malo da se opustimo. Setio sam se da me je Šon godinama molio da napišem nešto što se dešava u Evropi ili Velikoj Britaniji, kako bi mogao da nacrta mesta na kojima je zapravo bio za promenu, i odjednom mi je jedna veoma stara ideja uskočila u glavu, a premeštanje priče u Evropu mi je pomoglo”, ističe Brubejker.

Pročitajte: Ko je novi scenarista Asteriksa?

Brubejker i Filips su prvi put upareni zajedno još 2001. godine na one shot specijalu Batman: Gotham Noir. Njihova saradnja se pokazala uspešnom i iznedrila naslove kao što su Kriminal, Zatamnjenje, Palp, Ubij ili budi ubijen, Fatalna, Velvet, Spavač… Kao što je očigledno svima koji su upoznati sa njihovim radom, par se savršeno nadopunjuje u svakoj njihovoj saradnji. Filipsova umetnost prožeta senkama prikazuje nasilje, očaj i senzualnost Brubejkerovih noir scenarija, čineći ih de facto najvećim imenima u krimi stripovima 21. veka.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x